18.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Rușii au bombardat piața centrală din orașul ucrainean Cernihiv. Cel puţin șate morţi şi 100 de răniţi | Video

Șapte persoane au fost ucise și cel puțin 110 de persoane au fost rănite într-un atac cu rachete rusești asupra Cernihivului, a anunțat Ministerul de Interne al Ucrainei. 

UPDATE

Cel puţin şapte persoane au fost ucise şi alte 110 au fost rănite în bombardamentul rus ce a lovit sâmbătă dimineaţa centrul oraşului Cernigău, în nordul Ucrainei, potrivit unui nou bilanţ comunicat de primarul interimar al oraşului, informează AFP.

„O sută şaptesprezece persoane au fost lovite în atacul terorist din centrul oraşului Cernihiv (Cernigău). Şapte dintre ele au decedat”, a anunţat pe Telegram Oleksandr Lomako.

Știrea inițială

În total de 11 copii se numără printre răniți, se arată într-un comunicat al autorităților postat pe Telegram

Un teatru și o universitate se numără printre clădirile avariate în timpul grevei, care a avut loc mai devreme în această dimineață. 

Momentul exploziei a fost surprins de un cuplu care urma să facă fotografii în fața Universității.

„O rachetă rusească a lovit chiar în centrul oraşului, în Cernihivul nostru, o piaţă, universitatea politehnică, un teatru”, a postat pe Telegram preşedintele Volodomir Zelenski, care se află într-o vizită de lucru în Suedia.

„O sâmbătă obişnuită, pe care Rusia a transformat-o într-o zi de durere şi pierdere”, a adăugat el.

„Iată ce înseamnă să trăieşti lângă un stat terorist. Acesta este lucrul împotriva căruia ne unim întreaga lume”, a scris Zelenski şi pe reţeaua X, precizând că sunt victime şi transmiţând condoleanţe.

„Îndemn lumea să se opună terorii ruseşti. Oferiţi Ucrainei instrumente suplimentare pentru a proteja viaţa. Pentru ca viaţa să câştige, Rusia trebuie să piardă acest război”, a arătat Zelenski, aflat în Suedia.

O scurtă înregistrare video care însoţeşte postarea lui Zelenski arată resturi împrăştiate în piaţa din faţa teatrului regional, unde maşinile parcate au fost grav avariate. De asemenea, un cadavru poate fi văzut pentru scurt timp în videoclip, în interiorul unei maşini.

În ultima vremea, Rusia a atacat tot mai des cu rachete şi drone oraşe ucrainene aflate departe de linia frontului. Forţele ruseşti au invadat Cernihivul după începerea ostilităţilor, la 24 februarie 2022, dar ulterior acestea au fost respinse de armata ucraineană. De la retragerea Rusiei din nordul Ucrainei, această regiune a fost ferită de atacuri de amploare, cele mai grele lupte fiind concentrate în estul şi sudul ţării.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.