Șase semne că temperatura ridicată de afară vă afectează sănătatea mintală

0
113

 

Tulburarea afectivă de obicei sezonieră este asociată cu serile mai întunecate și cu temperaturile mai răcoroase ale iernii, dar vara poate aduce aceleași simptome de depresie pentru unii oameni, scrie CNBC.

Căldura extremă „afectează nivelurile de confort elementare”, mai ales când temperaturile depășesc 30 de grade, spune Smriti Joshi, psiholog clinician autorizat și psiholog șef la Wysa, o aplicație de sănătate mintală.

Faptul că avem temperaturi mai ridicate decât în ​​mod normal din cauza schimbărilor climatice este cu atât mai îngrijorător, adaugă ea. „Există o mulțime de sentimente de neputință și pierdere a controlului din cauza schimbărilor meteo și schimbărilor climatice care au loc la nivel global, care pot declanșa multă anxietate”, a spus Joshi.

Iată câteva simptome de tulburare afectivă sezonieră de vară de care ar trebui să fii conștient.

6 semne că te confrunți cu o tulburare afectivă sezonieră de vară

  • Stres crescut
  • Tulburări de somn, inclusiv insomnie
  • Sentimente de oboseală
  • Iritabilitate
  • Mai multă frustrare decât de obicei
  • Incapacitate de concentrare

„Căldura poate duce la insolație și deshidratare, care pot avea, de asemenea, un impact asupra sănătății mintale”, spune Joshi. „Acest lucru poate duce, de asemenea, la mult stres și anxietate.”

Când temperaturile sunt ridicate vara în mod colectiv, oamenii recurg la mecanisme de adaptare nesănătoase, cum ar fi consumul de substanțe, consumul mai mult de alcool și fie să mănânce excesiv de alimente nesănătoase, inclusiv înghețată, fie să nu mănânce suficient, spune Joshi.

Anumite grupuri care sunt mai expuse riscului de insolație la căldură extremă, cum ar fi femeile însărcinate și persoanele în vârstă, au, de asemenea, mai multe șanse să rămână înăuntru în zilele cu adevărat călduroase, iar acest lucru le poate face să se simtă mai singuri, notează ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.