35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Statul român a introdus taxa pe taxă. Cum se aplică noile modificări fiscale

O parte dintre marile companii vor plăti impozit pe impozit, potrivit prevederilor din proiectul de lege cu modificări fiscale, publicat recent de către Ministerul Finanțelor, informează Profit.ro.

Astfel, la calculul cifrei de afaceri asupra căreia se va aplica impozitul de 1%, de achitat în cazul în care acesta este mai mare decât impozitul de 16% pe profit, nu se exclud sumele colectate de companii ca accize și pe care trebuie să le vireze la bugetul statului.

Cum accizele sunt impozite indirecte pe consum, dacă Guvernul aplică impozitul de 1% și la accize, ar însemna în fapt impozitarea impozitelor în scopul acoperirii găurilor la bugetul statului.

Printre produsele la care statul percepe accize se numără produse din tutun, alcool, inclusiv berea sau vinul, combustibili (păcură), carburanți (benzină, motorină), gaz petrolier lichefiat, gaz natural, cărbune, electricitate și odată cu adoptarea proiectului cu măsuri fiscale, băuturile cu conținut ridicat de zahăr, cum sunt cele carbogazoase.

Statul a colectat anul trecut peste 35 de miliarde de lei din accize. Informația că accizele nu vor fi excluse din cifra de afaceri (CA) la aplicarea impozitului de 1% pe CA a fost confirmată pentru Profit.ro de către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.


Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.