19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Stellantis şi Foxconn au creat o companie mixtă care va proiecta şi vinde semiconductori pentru industria auto, din 2026

Producătorul de automobile Stellantis şi compania Foxconn, care asamblează iPhone-uri pentru Apple, au creat o companie mixtă la care vor fi parteneri egali, pentru a proiecta şi vinde semiconductori pentru industria auto din 2026, transmite Reuters.

Compania mixtă, numită SiliconAuto, va aproviziona Stellantis, inclusiv noua sa arhitectură electronică şi software ”STLA Brain”, Foxconn şi alţi clienţi, au declarat cele două companii într-un comunicat.

”SiliconAuto va oferi clienţilor o sursă de semiconductori centrată pe industria auto, pentru numărul tot mai mare de funcţii şi module controlate de computer, în special cele necesare pentru vehiculele electrice”, au spus aceştia.

Acordul, despre care nu au fost oferite detalii financiare, urmează unui acord preliminar pe care Stellantis şi Foxconn l-au semnat în decembrie 2021 pentru a fi parteneri în domeniul semiconductorilor pentru industria auto.

Stellantis deţine o gamă de mărci de maşini, inclusiv Fiat şi Peugeot.

Componente cheie a emisiilor reduse şi a mobilităţii interconectate, semiconductorii au fost în ultimii ani în centrul unei crize prelungite a lanţului de aprovizionare global.

”Stellantis va beneficia de o aprovizionare solidă de componente majore, care este esenţială pentru a alimenta transformarea rapidă, definită de software, a produselor noastre”, a declarat Ned Curic, Chief Technology Officer al Stellantis.

SiliconAuto va avea sediul în Olanda, unde se află şi sediul central al Stellantis, cu o echipă de management care include directori de la ambii parteneri.

Separat, Stellantis şi Foxconn au deja compania mictă Mobile Drive, pentru a dezvolta tehnologii pentru maşini şi maşini conectate pentru industria auto.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.