26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Țara noastră cumpără 54 de obuziere K9 și 36 de vehicule de aprovizionare K10 de la coreeni. Contract de 1 miliard de dolari

Hanwha Aerospace semnează un contract de 1 miliard de dolari cu România pentru a furniza 54 de obuziere autopropulsate K9, 36 de vehicule K10 și vehicule de sprijin.

România devine al 10-lea utilizator al K9 și al 3-lea operator global al K10.

Majoritatea sistemelor româneşti de artilerie K9 vor fi fabricate şi reparate local, cu o implicare extinsă a furnizorilor locali, cu scopul de a maximiza beneficiile pentru economia şi industria românească.

”Hanwha Aerospace a semnat un contract cu România privind furnizarea a 54 de obuziere autopropulsate K9 (SPH) şi a 36 de vehicule de realimentare cu muniţie K10 (ARV). Semnat de Hanwha Aerospace şi Ministerul Apărării Naţionale din România, contractul include atât muniţie cât şi vehicule de sprijin şenilate şi pe roţi. Valoarea contractului este de aproximativ 1 miliard de dolari. România devine a 10-a ţară care operează K9 SPH de calibru 155 mm/52. Dintre statele membre NATO, România este a şasea ţară utilizatoare de K9, după Turcia, Polonia, Norvegia, Finlanda şi Estonia”, anunţă compania.

După Norvegia şi Australia, România va fi, de asemenea, al treilea operator global al K10, care permite o capacitate de reaprovizionare complet automatizată pentru a maximiza eficienţa forţelor de artilerie.

„Aceasta este o înţelegere remarcabilă care poate consolida şi mai mult parteneriatul strategic dintre cele două ţări. Acest contract implică nu numai vehicule de artilerie, ci şi vehicule de sprijin şi muniţie, demonstrând capacitatea Hanwha Aerospace de a furniza un pachet complet de soluţii avansate de apărare, pe baza nivelului ridicat de expertiză tehnologică şi a capacităţii de producţie ca lider mondial”, a declarat Jaeil Son, preşedinte şi CEO al Hanwha Aerospace.

Conform contractului, Hanwha va livra vehiculele în etape pe parcursul următorilor cinci ani, prima livrare urmând să aibă loc până la începutul anului 2027. Majoritatea vehiculelor vor fi fabricate în România, cu o implicare extinsă a furnizorilor locali.

„Hanwha Aerospace este hotărâtă să maximizeze beneficiile pentru industria de apărare din România prin diverse tipuri de programe de localizare industrială, care includ producţia locală de echipamente de apărare, crearea de locuri de muncă, transferul de tehnologie şi înfiinţarea Centrului de Excelenţă pentru operaţiunile MRO într-o nouă facilitate de tip „greenfield” în România”, a declarat Peter Bae, vicepreşedinte al Hanwha Aerospace Europe.

Ca parte a eforturilor de extindere a parteneriatului cu România, Hanwha Aerospace propune Maşina de Luptă a Infanteriei (MLI / termenul de referinţă în engleză IFV – Infantry Fighting Vechicle) Redback pentru programul de modernizare MLI al României.

„Includerea industriei româneşti în lanţurile globale de aprovizionare ale Hanwha Aerospace este unul dintre beneficiile potenţiale pe care România le-ar putea obţine în urma acestei colaborări. Prin acest parteneriat, alături de alte proiecte viitoare, România ar deveni un hub pentru divizia de sisteme terestre ale Hanwha Aerospace în Europa”, adaugă el.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.