Timpurile grele cer măsuri disperate. Domino’s oferă cea mai ieftină pizza din lume în India, lovită de inflație. Cât costă

0
95

Cum reacționează cel mai mare brand de pizza din lume la inflația ridicată din cea mai populată națiune din lume? Cu cea mai ieftină pizza Domino’s din lume.

Pizza de 49 de rupii (0,60 dolari) din India, piața numărul 1 a Domino’s în afara Americii, este vârful suliței în lupta sa împotriva inflației care stoarce profiturile, potrivit CEO-ului francizei din Indian, scrie Reuters.

Compania vrea să „dețină cel mai mic preț”, a spus Sameer Khetarpal, confirmând că pizza cu brânză de 15 centimetri, cu un „strop” de busuioc și pătrunjel este cea mai ieftină de la Domino.

„Veniți la magazin sau deschideți aplicația, pentru că avem pizza la 49 de rupii”, a spus el, adăugând că echipa globală a Domino a susținut planurile. 

„Clienții vor mânca mai puțin în oraș, deoarece prețurile sunt mai mari peste tot – consumatorii noștri existenți nu ar trebui să se ducă la concurență”.

În Shanghai, prin comparație, cea mai ieftină pizza de la Domino’s are un preț de aproximativ 3,80 dolari, iar în San Francisco aproximativ 12 dolari, arată prețurile meniului online. În România cea mai ieftină pizza este 5 dolari.

Giganții mondiali de fast-food sunt forțați să reducă prețurile

Interviurile Reuters cu șase directori și 12 manageri de magazine au dezvăluit cum Domino’s și alți giganți mondiali de fast-food, precum Pizza Hut și Burger King, sunt forțați să schimbe tacticile pentru a face față inflației rampante.

Companiile se străduiesc să păstreze cota de piață câștigată în trei decenii de creștere rapidă într-o țară critică pentru viitorul lor – și una în care este greu să concurezi cu o cultură de mâncare stradală.

Khetarpal, al cărui Jubilant FoodWorks conduce cele 1.816 de magazine Domino’s din India, spune că ține o întâlnire cu personalul la prima oră în fiecare luni pentru a gândi noi modalități de gestionare a costurilor și de a lupta cu „inflația istorică” care a contribuit la o scădere a profiturilor cu 70% în primele trei luni ale anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.