8.4 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Ucraina a doborât 30 din 40 de drone lansate de Rusia în sud și centru, spun oficialii ucraineni

Forțele aeriene ucrainene au doborât 30 din 40 de drone „Shahed” de fabricație iraniană lansate de Rusia într-un atac peste noapte asupra regiunilor centrale și sudice, au declarat sâmbătă oficiali regionali și militari, scrie Reuters.

Comandamentul militar de Sud a declarat că 20 de drone au fost doborâte în regiunea centrală Vinnytsia și alte 10 peste regiunile Odesa și Mykolaiv din sud.

Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al Comandamentului de Sud, a declarat pentru televiziunea ucraineană că Rusia a continuat să atace infrastructura portuară, inclusiv pe fluviul Dunărea, și încearcă, de asemenea, să lovească infrastructuri critice din alte regiuni ucrainene „pentru a avea un impact asupra economiei”.

Serhi Borzov, guvernatorul raionului Viniţia, a afirmat că în regiunea respectivă a fost lovită o instalaţie de infrastructură, unde atacul a declanşat un incendiu puternic. El nu a furnizat alte detalii.

Conform autorităţilor locale, în regiunea Herson din sud, în apropiere de linia frontului, s-au raportat trei răniţi în urma unui bombardament de artilerie.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.