33.9 C
București
luni, iulie 22, 2024

Ucraina nu vrea să discute cu Rusia reînnoirea contractului privind tranzitul de gaze. Livrările către Europa – în pericol

Ministrul ucrainean al Energiei, German Galușcenko, a declarat miercuri că Kievul nu se va alătura discuțiilor cu Rusia cu privire la reînnoirea contractului de tranzit al gazelor rusești, care urmează să expire anul viitor, scrie Reuters.

„Cu siguranţă nu vom fi parte la discuţiile cu ruşii, este absolut evident”, a declarat el pentru serviciul ucrainean al postului american de radio Vocea Americii.

Rusia a declarat că ar lua în considerare prelungirea contractului care îi permite să trimită gaze în Europa prin Ucraina dincolo de 2024, dacă Uniunea Europeană – care s-a angajat să renunţe la gazul rusesc până în 2027 – mai are nevoie de astfel de livrări.

Galuşcenko a declarat că sunt şanse mari ca în ţările europene să nu mai existe cerere pentru gazul rusesc.

„Anul viitor va arăta dacă Europa poate funcţiona fără gaz rusesc”, a declarat acesta, citat de Voice Of America. „Văd toate precondiţiile pentru ca acest lucru să se întâmple”, a adăugat ministrul ucrainean al energiei.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.