26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Un atac aerian israelian asupra unei școli din Gaza a ucis cel puțin 16 persoane | Video

Cel puțin 16 persoane au fost ucise într-un atac aerian israelian asupra unei școli din Fâșia Gaza, au declarat oficialii palestinieni.

Alte zeci au fost rănite în atacul asupra clădirii care adăpostește mii de persoane strămutate în tabăra de refugiați Nuseirat din centrul Gazei, potrivit ministerului sănătății condus de Hamas, citat de BBC.

Videoclipul de la fața locului arată adulți și copii țipând pe o stradă plină de fum, acoperită cu praf și moloz, în timp ce fug să ajute răniții.

Forța de Apărare a Israelului (IDF) a declarat că a lovit mai mulți „teroriști care operau în structuri situate în zona școlii Al-Jaouni”.

Martorii oculari au declarat pentru BBC că atacul a vizat etajele superioare ale școlii, care se află lângă o piață aglomerată.

BBC spune că până la 7.000 de oameni foloseau clădirea ca adăpost.

O sursă locală a spus că ținta a fost o cameră despre care se presupune că era folosită de poliția Hamas.

BBC nu poate verifica această afirmație.

Într-o declarație postată pe X – cunoscută anterior ca Twitter – IDF a confirmat că a lovit clădirile școlii, spunând că a întreprins „numărați pași” pentru a „atenua riscul de a răni civilii, inclusiv utilizarea unei supravegheri aeriene precise și a informațiilor suplimentare”.

Militanții Hamas foloseau locația ca „ascunzătoare” pentru a desfășura atacuri împotriva trupelor IDF, a spus acesta.

„Hamas continuă să încalce în mod sistematic dreptul internațional prin exploatarea structurilor civile și a populației civile ca scuturi umane pentru atacurile sale teroriste împotriva statului Israel”, a adăugat acesta.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.