26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Un stratup a produs bateria de mașină electrică care durează mai puțin de 5 minute pentru a se încărca

Este posibil ca un startup britanic să fi găsit răspunsul la una dintre frustrările legate de conducerea unei mașini electrice – durata de încărcare a bateriei.

Nybolt, cu sediul în Cambridge, a dezvoltat o nouă baterie litiu-ion de 35 kWh care a fost încărcată de la 10% la 80% în puțin peste patru minute și jumătate în prima sa demonstrație live săptămâna trecută, scrie CNN.

Acest lucru este mult mai rapid decât cele 20 de minute – durata de încărcare în prezent la unele mașini electrice care folosesc un încărcător rapid, cum ar fi un Supercharger Tesla. Este, de asemenea, mult mai aproape de cele două minute necesare pentru a umple un rezervor de benzină.

„Cercetarea noastră extinsă aici în Marea Britanie și SUA a deblocat o nouă tehnologie a bateriei care este gata și scalabilă chiar acum”, a declarat cofondatorul și CEO-ul Nyobolt, Sai Shivareddy, într-un comunicat vineri.

„Permitem electrificarea noilor produse și servicii considerate în prezent inviabile sau imposibile.”

Tehnologia Nyobolt se bazează pe un deceniu de cercetare condusă de omul de știință în baterii de la Universitatea Cambridge, Clare Gray și Shivareddy, educat la Cambridge, a spus compania. 

Cheia capacității bateriilor sale de a fi încărcată super-rapid fără un impact mare asupra longevității lor este un design care înseamnă că generează mai puțină căldură.

De asemenea, le face mai sigure, deoarece supraîncălzirea poate face ca o baterie litiu-ion să ia foc și să explodeze.

În plus, materialele folosite la fabricarea anozilor bateriilor permit un transfer mai rapid al electronilor.

Nyobolt este în prezent în discuții pentru a-și vinde bateriile către opt producători de mașini electrice.

Timpii de încărcare relativ lungi sunt un dezavantaj major al vehiculelor electrice (EV) aflate în prezent pe piață. Ele încetinesc călătoriile rutiere și sunt un inconvenient pentru proprietarii care nu își pot încărca mașinile acasă.

Inovația Nyobolt, testată în prototipul de mașină sport al companiei, este deosebit de încurajatoare pentru flotele comerciale de vehicule electrice și șoferii care se bazează pe mașini electrice în locurile lor de muncă, potrivit lui Paul Marchment, consultant la Arval, un specialist în leasing de vehicule deținut de BNP Paribas.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.