Una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare cripto va concedia între 1500 şi 3000 de angajaţi pe parcursul anului

0
100

Platforma pentru tranzacţionarea de criptomonede Binance concediază angajaţi ca răspuns la o anchetă în curs de desfăşurare a Departamentului de Justiţie din Statele Unite, potrivit unui angajat familiarizat cu planurile companiei, scrie CNBC.

Reducerile de personal vor elimina 1.500 până la 3.000 din forţa de muncă globală a Binance şi vor avea loc până la sfârşitul anului, a declarat această persoană pentru CNBC.

Wall Street Journal a relatat anterior, vineri, că 1.000 de angajaţi au fost deja disponibilizaţi, iar aceste disponibilizări fac parte din totalul planificat, a declarat sursa pentru CNBC.

Această persoană a cerut să rămână anonimă deoarece nu este autorizată să vorbească cu presa despre chestiuni interne.

Investigaţia Departamentului de Justiţie va remodela probabil compania în mod fundamental, a declarat angajatul pentru CNBC.

Dacă Binance optează pentru soluţionarea acuzaţiilor DOJ, ar putea duce la o plată de mai multe miliarde de dolari.

Reuters a relatat că procurorii federali au analizat încălcarea legii împotriva spălării banilor şi acuzaţiile de evitare a sancţiunilor, acuzaţii care ar îngreuna posibilitatea ca Binance sau fondatorul Changpeng Zhao să continue să obţină licenţe de funcţionare.

Un purtător de cuvânt al Binance a contestat faptul că reducerile ar afecta 3.000 de angajaţi, spunând că numărul ”pur şi simplu nu este corect”.

Purtătorul de cuvânt a spus: ”Pe măsură ce ne pregătim pentru următorul ciclu major, a devenit clar că trebuie să ne concentrăm pe densitatea talentelor în cadrul organizaţiei, pentru a ne asigura că rămânem agili şi dinamici.

Acesta nu este un caz de corectare, ci mai degrabă de reevaluare dacă avem talentul şi expertiza potrivite în roluri critice.”

Binance s-a confruntat cu probleme de reglementare semnificative în ultimele luni, culminând cu procese din partea Comisiei pentru bursă şi valori mobiliare Comisia pentru tranzacţii cu contracte futures pentru mărfuri, pentru presupusa manipulare greşită a activelor clienţilor şi operarea unei burse ilegale, neînregistrate în SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.