12.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Ungaria anunță că până la sfârşitul anului 2026, între Nyíregyháza şi Satu Mare va exista o legătură pe autostradă

Guvernul Ungariei are în plan ca până la sfârşitul anului 2026, în cooperare cu Guvernul României, între oraşul maghiar Nyíregyháza şi Satu Mare să existe o legătură pe autostradă, a anunţat ministrul ungar al construcţiilor şi transporturilor, relatează MTI.

În vecinătatea localităţii Nyírmeggyes din Szabolcs-Szatmár-Bereg, János Lázár a declarat că Duna Aszfalt a reuşit, cu o investiţie de aproximativ 175 de miliarde de forinţi, să demareze construirea primului tronson de 28 de kilometri lungime a autostrăzii care va face legătura între autostrada M3 şi graniţa româno-maghiară.

În continuarea acestuia va fi realizat un alt tronson, de 17,5 kilometri, care va ajunge până la graniţa româno-maghiară, investiţia fiind de 150-160 de miliarde de forinţi, a spus ministrul, adăugând că acest lucru va îndepărta obstacolele din calea cooperării economice şi sociale dintre cele două regiuni.

900 de kilometric de autostrăzi în 13 ani

Ministrul a amintit că din 2010 încoace, în Ungaria au fost realizate aproximativ 900 de kilometri de autostrăzi şi alte drumuri de mare viteză, investiţiile ridicându-se la aproximativ 3 200 de miliarde de forinţi.

Vara trecută, continuarea investiţiilor a trebuit să fie oprită aproape fără excepţie, resursele guvernului maghiar fiind realocate către “obiective strategice”, a adăugat Lázár.

Cel mai important astfel de obiectiv va fi acela de a profita de faptul că Ungaria este o ţară “aflată la o frontieră”, adică acela de a juca un rol de “ţară-punte” între două lumi: estul şi vestul, nordul şi sudul, cultura europeană şi cea asiatică, motiv pentru care conectarea diferitelor regiuni ale Bazinului Carpatic este foarte importantă, a explicat János Lázár.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.