26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Unul dintre cele mai mari cutremure din ultimul secol de pe coasta de est a SUA s-a resimțit în mai multe metropole

Un cutremur a zguduit zona metropolitană dens populată a orașului New York vineri dimineață, a declarat US Geological Survey.

Locuitorii au raportat că au simțit cutremurul pe litoralul de est, într-un eveniment relativ rar pentru regiune.

Agenția guvernamentală a raportat un cutremur cu magnitudinea preliminară de 4,8, centrat în apropiere de Lebanon, New Jersey .

Oamenii au raportat că au simțit cutremurul în statele Connecticut și Massachusetts, Weather Channel raportând că a fost simțit și în Boston, iar locuitorii din Philadelphia au raportat că l-au simțit și ei.

Tremurături care au durat câteva secunde au fost simțite la mai mult de 300 de kilometric depărtare, lângă granița cu New Hampshire.

Departamentul de pompieri din New York a declarat vineri că nu au existat rapoarte inițiale de pagube sau răni.

Dar locuitorii orașului au fost șocați și puțin zdruncinați de evenimentul neașteptat, în timpul căruia oamenii care stăteau la birouri sau acasă în clădiri înalte au simțit că întreaga clădire le tremură ușor timp de câteva secunde.

Comisarul adjunct pentru operațiuni al departamentului de poliție din New York, Kaz Daughtry, a declarat: „Deși nu avem niciun raport de impact major în acest moment, încă evaluăm impactul”.

”Unul dintre cele mai mari cutremure de pe coasta de est”

Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit la sediul său din New York pentru a discuta despre situația din Gaza când a avut loc cutremurul, zguduind clădirea.

„New-yorkezii ar trebui să-și facă ziua obișnuită”, a spus primarul, Eric Adams, dar guvernatorul, Kathy Hochul, a spus într-o conferință de presă că seismul a fost resimțit până la Baltimore, Maryland.

„Acesta este unul dintre cele mai mari cutremure de pe coasta de est care au avut loc în ultimul secol”, a spus ea.

„Toată lumea ar trebui să continue să ia acest lucru în serios” în caz de replici, a adăugat ea.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.