13.9 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Vântul puternic a făcut ravagii în 17 localități: case și mașini avariate, manevrele în porturile de la Marea Neagră – oprite

Vântul puternic a provocat pagube în 17 localități din 13 județe și în București, până la ora 13:00 potrivit IGSU.

Pompierii au intervenit pentru a îndepărta elemente de construcție, copaci și stâlpi doborâți de vânt.

Trei case și 16 autoturisme au fost avariate. Din cauza vântului extrem, manevrele în porturile de la Marea Neagră au fost suspendate.

Potrivit IGSU, în contextul avertizării Cod portocaliu şi Cod galben privind intensificări susţinute ale vântului, aflate în vigoare de marţi, de la ora 8.00, s-au înregistrat, până la ora 13.00, efecte în 17 localităţi din 13 judeţe (Alba, Bihor, Botoşani, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Mureş, Prahova, Suceava şi Vâlcea) şi municipiul Bucureşti.

În aceste zone, pompierii au intervenit pentru degajarea a 13 elemente de construcţie, a 60 de copaci doborâţi de vânt, a 4 stâlpi căzuţi pe carosabil, fiind avariate 3 case, o anexă şi 16 autoturisme.

De asemenea, din cauza copacilor căzuţi pe linia de contact, circulaţia feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500, în localitatea Moara Nouă din judeţul Prahova. 

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră şi trecerile cu feriboturile din Zimnicea/TR şi Turnu Măgurele/TR către Bulgaria. 

Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 7 localităţi din judeţul Harghita, iar la acest moment echipe specializate se află în teren pentru remedierea situaţiei.

În urma manifestării efectelor vremii nefavorabile nu au fost persoane rănite.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.