A deveni bogat nu mai este ”visul american”. Cum definesc mai nou oamenii succesul

0
133

„Visul american” a fost mult timp echivalentul realizărilor economice și bogăției.

Dar în zilele noastre, pe fondul unui nivel ridicat al inflației și al datoriilor de consum la nivel național, îmbogățirea pare mai greu de realizat ca oricând, ceea ce îi determină pe americani să dezvolte o nouă definiție a succesului.

Asta arată un sondaj recent GoDaddy, care a cerut a peste 1.000 de proprietari de întreprinderi mici din SUA să descrie ce presupune realizarea visului american. 

Cincizeci și patru la sută dintre respondenți au definit visul american astfel: „să mă simt fericit în viață”, iar 49% au spus că implică „libertatea de a-mi urma pasiunile”.

Cincizeci și șase la sută au citat în continuare bogăția ca motivare, spunând că vor să câștige destui bani pentru a trăi „un stil de viață confortabil”. Dar aproximativ trei sferturi dintre respondenți au spus că percepția lor s-a schimbat de când erau copii.

Deținerea unei case, văzută din punct de vedere istoric ca un indicator al succesului, a fost doar al patrulea cel mai popular răspuns, la 45%.

Visul American se schimbă

„Visul american se schimbă, potrivit proprietarilor de întreprinderi mici”, spune Fara Howard, directorul de marketing al GoDaddy, pentru CNBC Make It

„Condițiile economice au făcut ca proprietatea să fie mai puțin importantă, în special pentru membrii generației Z, în timp ce pandemia i-a determinat pe mulți să fie propriul lor șef și să câștige mai multă libertate, confort și flexibilitate”.

Mulți dintre proprietarii de afaceri mici de astăzi sunt, de asemenea, millennials și Gen Zers – grupuri demografice care au devenit din ce în ce mai vocale despre trăirea vieții în condițiile proprii, în ultimii ani.

Aproape un sfert (24,7%) dintre mileniali spun că intenționează să plătească chirie pentru totdeauna, din cauza costului „foarte scump” al proprietății, potrivit datelor recente din sondajul Apartment List. Această cifră s-a dublat din 2010, de la 13%.

În ciuda noilor definiții ale visului american, respondenții la sondaj au spus că lipsa accesului la tehnologie, educație și îngrijire medicală la prețuri accesibile rămân încă bariere. Dar 62% sunt „foarte încrezători” că își vor atinge obiectivele în timpul vieții.

„Proprietarii americani de afaceri mici se gândesc dincolo de creșterea veniturilor și a vânzărilor atunci când iau în considerare ce înseamnă visul american pentru ei”, a spus Howard într-un comunicat săptămâna trecută. 

„Astăzi, este mai mult despre sentimentul de apartenență, libertate, fericire și echilibru între viața profesională și viața privată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.