Cum s-au furat 200 de miliarde de dolari în timpul pandemiei în SUA. Zeci de mii de dosare penale au fost deschise

0
112

Escrocii ar fi furat peste 200 de miliarde de dolari în împrumuturi federale menite să ajute întreprinderile mici să se redreseze în timpul pandemiei de Covid, a declarat marți un organ de supraveghere guvernamentală al SUA, potrivit CNBC.

Un nou raport a estimat că cel puțin 17% din cei 1,2 trilioane de dolari plătiți de către Administrația pentru IMM-uri ar fi fost furați de actori frauduloși, potrivit Biroului Inspectorului General al Small Business Administration (SBA).

Peste 136 de miliarde de dolari din programul de împrumut în caz de prejudiciu economic și 64 de miliarde de dolari din împrumuturile pentru programul de protecție a salariilor ar fi fost fraudați, a constatat inspectorul general din SUA. 

Inspectorul general a spus că un număr covârșitor de escroci atrași de bani ușor de făcut ar fi profitat de aceste programe, deoarece SBA și-a redus controalele interne în graba de a distribui asistență întreprinderilor mici aflate în dificultate în timpul pandemiei.

Bailey DeVries, un oficial înalt la SBA, a declarat că raportul supraestimează semnificativ frauda sumei din programe.

DeVries a spus că administrația Trump s-a grăbit să acorde împrumuturi în primele luni ale programului, dar au fost introduse controale suplimentare împotriva fraudei în 2021.

Cercetările inspectorului general au condus la peste 1.000 de rechizitori, 803 arestări și 529 de condamnări legate de fraudă în programele de creditare, potrivit raportului. Aceste investigații au dus la confiscarea sau restituirea a aproape 30 de miliarde de dolari în împrumuturi furate de către agențiile federale de aplicare a legii.

Biroul inspectorului general lucrează în continuare la zeci de mii de dosare penale privind risipa, frauda și abuzul în programele de împrumut, potrivit raportului. Mii de aceste investigaţii sunt de aşteptat să continue ani de zile, a spus inspectorul general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.