A patra noapte de violenţe în Franţa. Ministrul de interne: „Republica este cea care va câştiga, nu protestatarii”

0
88

Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin a apreciat că noaptea de vineri spre sâmbătă a fost mult mai calmă decât precedenta, în pofida faptului că au fost cel puţin 471 de arestări, ca urmare a revoltelor izbucnite după uciderea tânărului de 17 ani.

Vorbind în timpul unei vizite nocturne la Yvelines, la vest de Paris, Darmanin a remarcat că se constată o „scădere” a violenţelor.

Violenţele au fost de „mult mai mică intensitate” şi noaptea a fost „extrem de calmă” în unele departamente, a afirmat el.

„Republica este cea care va câştiga, nu protestatarii”, a spus ministrul, deplângând vârsta tânără a multora dintre participanţii la revolte, „copii de 13, 14 ani (…) care, evident, ar fi fost bine să fie acasă, nu să stea pe stradă”.

Au avut loc jafuri în zeci de magazine, iar peste 500 de clădiri au fost afectate de incendii provocate de protestatari.

Ministerul de Interne a anunţat 471 de arestări în această seară.

Peste 900 de persoane au fost arestate în noaptea precedentă.

Ministerul de Interne a trimis 45.000 de poliţişti în stradă pentru a face faţă celei de-a patra nopţi de revolte şi a mobilizat 29 de elicoptere, precum şi vehicule blindate.

Înmormântarea lui Nahel este programată pentru 1 iulie, potrivit lui Patrick Jarry, primarul oraşului Nanterre. „Trebuie să continuăm să susţinem această familie, această mamă care îşi va îngropa mâine copilul”, a declarat el presei după o întâlnire la Matignon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.