Japonia anunță că două nave de război rusești au fost reperate în apropiere de Taiwan

0
76

Ministerul japonez al Apărării a anunțat vineri seară că a observat două nave ale Marinei Ruse în apele din apropierea Taiwanului și a insulelor Okinawa din Japonia, scrie Reuters.

De asemenea, Ministerul Apărării din Taiwan a declarat marți că a zărit două fregate rusești în largul coastei sale de est și a trimis avioane și nave pentru interceptare.

Guvernul japonez a declarat luna trecută că activitățile militare repetate ale Rusiei în apropierea teritoriului japonez, inclusiv exerciții comune cu forțele chineze, reprezintă „îngrijorare serioasă” pentru securitatea națională a Japoniei.

Japonia și Taiwan s-au alăturat Statelor Unite și aliaților săi pentru a impune sancțiuni ample asupra Rusiei după invadarea Ucrainei de anul trecut.

Ministerul japonez a declarat că două fregate din clasa Steregushchy au fost observate pentru prima dată la 70 km sud-vest de cea mai vestică insulă Yonaguni a Japoniei, în prefectura Okinawa, lângă Taiwan, marți dimineață.

Navele au navigat înainte și înapoi prin apele dintre Yonaguni și Taiwan, s-au deplasat spre est și au fost văzute ultima dată vineri în apele dintre insulele Miyako și Okinawa, a spus oficialul, adăugând că Japonia a trimis două nave pentru a monitoriza navele rusești.

Agenția rusă de presă Interfax a raportat marți că un detașament de nave ale Flotei ruse din Pacific a intrat în părțile de sud ale Mării Filipinelor pentru a îndeplini sarcini de exercițiu militar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.