26.4 C
București
joi, iulie 25, 2024

Alertă pe Dunăre. Posibilă mină marină descoperită pe brațul Chilia Veche. Echipa pirotehnică a fost trimisă la fața locului

O posibilă mină marină a fost identificată, luni, pe brațul Chilia Veche al Dunării. Zona este monitorizată, iar specialiștii din cadrul Ministerului Apărării Naționale urmează să intervină.

Reprezentanţii Forţelor Navale Române au anunţat că obiectul plutitor de pe braţul Chilia Veche este eşuat controlat, iar scafandrii îl vor cerceta. 

“Luni, 8 aprilie, Forţele Navale Române au pus în aplicare procedurile operaţionale, în urma raportării de către Garda de Coastă a unui obiect aflat în derivă pe Braţul Chilia, în zona Pătlăgeanca.

Obiectul este eşuat controlat la kilometrul 113, iar zona este monitorizată de către reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, în vederea limitării oricărui pericol.

Ulterior, scafandrii de luptă împotriva dispozitivelor explozive de la Centrul 39 Scafandri, ambarcaţi la bordul unei nave din compunerea Flotilei Fluviale, vor cerceta obiectul şi vor interveni, în conformitate cu procedurile specifice de clasificare şi neutralizare”, au transmis reprezentanţii Forţelor Navale.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.