25.4 C
București
duminică, mai 26, 2024

Apple pierde primul loc în topul producătorilor de telefoane în fața Samsung, deoarece livrările de iPhone scad

Livrările de smartphone-uri iPhone au scăzut cu aproximativ 10% în primul trimestru al anului 2024, afectate de intensificarea concurenței din partea producătorilor de smartphone-uri cu Android, scrie Reuters.

iPhone a pierdut astfel poziţia de cel mai mare producător de smartphone în favoarea Samsung.

Potrivit IDC, în primele trei luni ale acestui an livrările globale de smartphone-uri au crescut cu 7,8% până la 28,4 milioane unităţi, iar Samsung a fost lider cu o cotă de piaţă de 20,8%, în condiţiile în care a livrat 60,1 milioane de smartphone-uri.

În schimb, Apple a livrat doar 50,1 milioane de telefoane iPhone în primul trimestru, faţă de cele 55,4 milioane unităţi livrate în urma că un an, iar cota sa de piaţă a fost de 17,3%. Pe locul al treilea se situează producătorul chinez Xiaomi cu o cotă de piaţă de 14,1% în primul trimestru.

„Aşa cum ne aşteptam revenirea pieţei de smartphone face progrese…În timp ce Apple a reuşit să cucerească poziţia de lider la finele lui 2023, Samsung a redevenit cel mai mare furnizor de smartphone în primul trimestru”, a declarat vicepreşedintele IDC, Ryan Reith.

Pierderea poziţiei de lider scoate în evidentă provocările cu care se confruntă Apple în China, cea mai mare piaţă a grupului american, unde unele companii chineze şi agenţii guvernamentale au decis să limiteze utilizarea dispozitivelor Apple de către angajaţii lor.

Apple intenţioneazăă prezinte noi îmbunătăţiri aduse software-ului

În replică, Apple intenţionează ca la conferinţa Worldwide Developers Conference (WWDC) din luna iunie să prezinte noi îmbunătăţiri aduse software-ului care rulează pe telefoanele iPhone, tabletele iPad şi celelalte dispozitive Apple.

De asemenea, investitorii aşteaptă de la Apple noutăţi cu privire la Inteligenţa Artificială, în condiţiile în care până acum grupul a fost foarte tăcut când vine vorba de încorporarea AI în dispozitivele sale.

La începutul anului Apple a pierdut titlul de cea mai valoroasă companie din lume în favoarea Microsoft. 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.