25.7 C
București
duminică, mai 26, 2024

Arabia Saudită vrea bani chinezi pentru a ajuta la finanțarea megaproiectului Neom de 500 de miliarde de dolari

Oficialii Neom au vizitat Beijing, Shanghai și Hong Kong săptămâna trecută pentru a curta investitorii chinezi și pentru a face mai cunoscut misteriosului megaoraș.

Deși nu au fost anunțate oferte, un participant a declarat agenției France-Presse că expoziția a ajutat proiectul Neom să devină „mai puțin misterios”.

Această observație a venit de la Leonard Chan, președintele Asociației de Dezvoltare a Tehnologiei Inovatoare din Hong Kong, care a declarat, de asemenea, agenției de presă că reacțiile la proiectul ambițios au fost „în mare parte neutre”.

Cu toate acestea, Chan poate să nu fie primul la rând pentru The Line.

„Voi vizita orașul ca să mă distrez, dar nu voi locui acolo. Este ca ceva din ‘SimCity'”, a spus el pentru AFP.

Proiectul Neom nu merge prea bine

Oficialii Neom se pare că nu au abordat rapoartele recente conform cărora planurile pentru proiectul extrem de costisitor din deșert au fost reduse, scrie Business Insider.

La începutul acestei luni, Bloomberg a raportat că Arabia Saudită a redus semnificativ estimările pentru numărul de persoane care se așteaptă să locuiască în The Line.

Oficialii au redus numărul de rezidenți așteptați pentru „zgârie-norul orizontal” de la 1,5 milioane până în 2030 la mai puțin de 300.000, se arată în raport.

Tarek Qaddumi, directorul executiv al Neom, a spus că ținta de 9 milioane de oameni va fi atinsă în timp, conform AFP.

Reprezentanții Neom nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Business Insider.

Se pare că au fost ridicate îngrijorări mai ample cu privire la investițiile de un trilion de dolari în proiectul Vision 2030 al prințului moștenitor saudit Mohammed bin Salman .

Realitățile financiare ale proiectului, care ar putea costa până la 500 de miliarde de dolari, au început să sune alarma în cadrul guvernului saudit, a raportat Bloomberg.

Țara a început, de asemenea, să se împrumute pentru a ajuta la finanțarea Neom și a altor „megaproiecte” Vision 2030, a informat The Wall Street Journal în februarie.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.