26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Mai țineți minte orașul futurist de 500 de miliarde de dolari din deșert? Planul Arabiei Saudite nu merge prea bine

Planul Arabiei Saudite pentru orașul său futurist de 500 de miliarde de dolari, Neom, este cât se poate de ambițios.

Totuși, finanțele proiectului s-ar putea dovedi un punct de cotitură, deoarece fondul suveran al regatului încă nu a aprobat bugetul lui Neom pentru 2024 , a raportat Bloomberg.

Regatul Golfului a redus semnificativ estimările pentru numărul de oameni care se așteaptă să se stabilească în ”The Line”.

Raportul Bloomberg spunea că realitățile investițiilor de un trilion de dolari în proiectul Vision 2030 al prințului moștenitor saudit Mohammed bin Salman , din care Neom este piesa centrală, au început să provoace panică la cel mai înalt nivel al guvernului țării.

Cel mai ambițios proiect din lume nu mai este așa ambițios

Arabia Saudită dezvoltă megaorașul din 2017 într-un deșert la marginea Mării Roșii. Națiunea a promis anterior cel puțin 500 de miliarde de dolari pentru a realiza acest lucru și caută investiții suplimentare.

Orașul face parte din proiectul prințului moștenitor Mohammed Vision 2030, care își propune să revoluționeze societatea saudită și să reducă dependența națiunii de petrol, cu un pivot către tehnologie.

Oficialii saudiți au promovat de mult proiectul drept „cel mai ambițios din lume”.

Pe site-ul său, oficialii Neom descriu megaorașul ca un loc în care locuitorii vor putea „visa foarte departe”.

Cu toate acestea, recenta retragere a făcut ca cel puțin un antreprenor să înceapă să concedieze lucrătorii angajați pe șantier, a raportat Bloomberg, citând un document. Aceasta înseamnă o veste proastă pentru potențialii rezidenți care doresc să-și urmeze visele.

Acest lucru a venit după ce oficialii au spus că unele dintre proiectele prezentate în planul Vision 2030 vor fi amânate, se arată în raportul Bloomberg.

Experții au ridicat probleme etice cu privire la planurile pentru noul oraș, unii fiind îngrijorați că orașul ar putea deveni parte dintr-un program de supraveghere amplu. Alții au ridicat obiecții etice cu privire la regulile stricte privind criticarea proiectului.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.