26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

”Arborele lui Robin Hood”, un copac emblematic din Marea Britanie a fost tăiat într-un ”act intenţionat de vandalism”

 

Arborele de la Sycamore Gap din Marea Britanie, un punct de atacție mult iubit a cărui siluetă a fost fotografiată de turiști din întreaga lume, a fost tăiat peste noapte în ceea ce poliția a numit un „act deliberat de vandalism”, scrie Reuters.

Poliția a spus că a arestat un băiat de 16 ani în legătură cu doborârea sicomorului (n.r. platin de munte) statuar din nordul Angliei, care era aşezat într-o adâncitură naturală a reliefului, o zonă altfel lipsită de copaci, de-a lungul Zidului lui Hadrian.

El era cunoscut şi drept ”Copacul Robin Hood” după ce a apărut în filmul din 1991 ”Robin Hood: Prinţul Hoţilor”.

Fotografiile înfăţişează copacul, estimat a avea o vârstă de câteva sute de ani şi votat în 2016 ”Copacul anului în Anglia”, doborât la pământ, de-a curmezişul zidului, lângă un ciot proaspăt tăiat.

”Acesta este un punct de atracţie turistică, unul cunoscut în întreaga lume, şi evenimentul de astăzi a provocat un şoc important, tristeţe şi furie în comunitatea locală şi dincolo de aceasta”, a declarat Kevin Waring, de la Poliţia din Northumbria.

”O anchetă a fost declanşată imediat după acest act de vandalism şi în această după-amiază am arestat un suspect”, a arătat el.

Organizaţia National Trust, care îngrijeşte zona, alături de Parcul Naţional Northumberland, a afirmat că este ”şocată şi îngrozitor de întristată”, în timp ce legislatorul local Guy Opperman a spus că toată lumea este ”îndurerată”.

”Aceasta este o faptă penală şi un atac asupra unuia dintre cei mai celebri copaci ai naţiunii”, a afirmat Opperman, pe reţelele sociale.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.