Avalanșă de laude și declarații după inaugurarea podului de la Brăila. Ce au spus Iohannis, Grindeanu, Ciucă și Ciolacu

0
129

Podul suspendat de la Brăila, al treilea ca mărime din Europa şi cea mai mare investiţie de infrastructură din ultimii 30 de ani, a fost inaugurat, joi, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. 

La inaugurare au participat, de asemenea, premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Prezentăm mai jos principalele declarații ale politicienilor:

Iohannis: ”E dovada faptului că dacă există voinţă şi seriozitat, se pot duce la capăt proiecte majore de infrastructură

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, la inaugurarea podului de la Brăila, că aceasta este cea mai amplă construcţie ridicată în România în ultimele trei decenii şi este al treilea pod ca mărime din Europa. 

“Îmi face o deosebită plăcere să particip la inaugurarea podului suspendat peste Dunăre, care leagă, începând de astăzi, judeţele Brăila şi Tulcea. Aceasta este cea mai amplă construcţie ridicată în România în ultimele trei decenii şi este al treilea pod ca mărime din Europa.

Îi felicit pe toţi cei implicaţi în acest proiect de investiţii pentru eforturile depuse şi pentru rezultatul obţinut. Avem o nouă dovadă, cât se poate de puternică, a faptului că şi în România, dacă există voinţă şi seriozitate, se pot duce la capăt proiecte majore de infrastructură.

Mulţumiri speciale trebuie aduse şi partenerilor japonezi şi italieni pentru implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă. În urmă cu doi ani, când s-a aniversat centenarul relaţiilor bilaterale dintre Japonia şi România, proiectul acestui pod a fost prezentat ca exemplu concludent al colaborării dintre Japonia şi Uniunea Europeană”, a transmis Iohannis. 

Ciolacu: ”Vrem, ştim şi mai ales putem să ne construim destinul ca o naţiune europeană puternică şi mândră”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la inaugurarea Podului peste Dunăre că prin inaugurarea acestui pod spectaculos, România transmite Europei şi lumii întregi un mesaj clar: că vrem, ştim şi mai ales putem să ne construim destinul ca o naţiune europeană puternică şi mândră.

”Sunt onorat să celebrăm astăzi munca serioasă şi de bună calitate. Prin inaugurarea acestui pod spectaculos, de altfel, România transmite Europei şi lumii întregi un mesaj clar. Iar acest mesaj este că vrem, ştim şi mai ales putem să ne construim destinul ca o naţiune europeană puternică şi mândră! Podul suspendat pe care ne aflăm este un exemplu în multe privinţe. Este un exemplu al muncii în echipă, al cooperării internaţionale într-o lume modernă şi plină de provocări. Un consorţiu italo-japonez a lucrat cot la cot cu zeci de subcontractori români. Firmele noastre au participat cu sute de oameni şi mii de maşini, utilaje, macarale şi tehnologie diversificată”, a spus premierul în discurs.

Marcel Ciolacu a arătat că este şi un model de investiţie publică majoră cu un uriaş efect multiplicator.

”Cele 500 de milioane de euro investite în pod s-au întors, în mare parte, în economia românească – mai ales în această regiune. Beneficiare sunt familiile a mii de angajaţi de la companii din judeţe precum Brăila, Tulcea şi Galaţi, care au lucrat şi lucrează încă la finalizarea întregului obiectiv. Aceşti bani alimentează de patru ani economia locală. Aceşti bani au însemnat, cu siguranţă, zeci de mii de vise transformate în realitate în viaţa de zi cu zi a unor copii, a unor părinţi şi chiar a unor bunici”, a arătat şeful Executivului. El a menţionat că este însă, în egală măsură, şi un simbol al Patriotismului Economic pe care l-am pus la baza programului de guvernare.

Ciucă: ”Avem un pod solid pentru români şi pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat joi, în cadrul evenimentului de inaugurare a Podului peste Dunăre, că avem un pod solid pentru români şi pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene şi este cel mai complex şi mai important proiect românesc de infrastructură de după 1989.

”Avem astăzi şansa să păşim pe cel mai mare pod suspendat din România şi al treilea din Europa. Este cel mai complex şi mai important proiect românesc de infrastructură de după 1989. S-au investit aici multe resurse, s-a muncit mult şi iată că a ieşit un lucru trainic”, a afirmat Ciucă, la inaurarea Podului, el precizând că este un motiv de mândrie naţională. 

”România reia cu sprijinul Uniunii din care face parte obiceiul proiectelor de mare anvergură, care nu rămân la sertar. Toţi cei implicaţi am demonstrat, împreună, că România poate construi serios, eficient şi chiar spectaculos cu efortul populaţiei ţării şi cu prijinul concetăţenilor europeni”, a spus Nicolae Ciucă. 

Preşedintele Senatului a arătat că, pe lângă energia fiecărui om care a lucrat la proiect, sunt puse în această lucrare ”20.000 de tone de oţel pentru 86 de tronsoane de tablier, care au fost furnizate de Combinatul din Galaţi, iar construcţia segmentelor a fost realizată la Brăila”. 

”Avem astfel un exemplu excelent de colaborare regională, cu sprijin european, pentru un proiect de mare utilitate, în zona Dunării de Jos”, a mai afirmat Ciucă. 

Sorin Grindeanu: ”Este un pod pe care l-aş numi un pod al speranţei, un pod al unirii

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat joi, la inaugurarea Podului peste Dunăre între Brăila şi Tulcea că este un pod pe care l-ar numi un pod al speranţei, un pod al unirii.

Ministrul Sorin Grindeanu a anunţat şi ce lucrări mai sunt de făcut în zonă. 

“Până la sfârşitul anului va trebui să fie finalizat şi drumul de aproape 20 de kilometri până la Jijila. La începutul anului viitor trebuia să fie finalizat drumul expres Brăila  – Galaţi. Pe malul brăilean acest pod se va descărca în acest drum expres. Tot în această zonă e aproape finalizat studiul de fezabilitate pentru drumul expres Brăila  – Focşani, urmând ca în lunile viitoare să putem să îl scoatem la licitaţie. Şi tot aşa pentru drumul expres Brăila – Buzău”, a spus ministrul.

”Se investeşte foarte mult în această zonă şi sper ca proiectele să meargă în acelaşi ritm susţinut în viitor”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.

”Astăzi trăim un moment special pentru infrastructura din România. În 2014 puţini credeau în reuşita acestui proiect. Iată că la 6 ani distanţă suntem aici împreună să deschidem circulaţia pe acest pod care leagă cele trei regiuni istorice. Este un pod pe care l-aş numi un pod al speranţei, un pod al unirii, al speranţelor pentru toţii românii, pe care şi le-au pus locuitorii în această lucrare de infrastructură unică în România şi în sud estul Europei”, a spus ministrul Transporturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.