13.9 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Avarie la Unitatea 1 a Centralei de la Cernavodă. ”Deconectarea automată a intrat în funcțiune”

Unitatea 1 a Centralei de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional, din cauza unei avarii apărute în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară, potrivit Nuclearelectrica.

”Deconectarea automată a Unităţii 1 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, a arătat sursa citată.

Nuclearelectrica SA a anunţat, într-o informare transmisă Bursei de Valori Bucureşti şi Autorităţii de Supraveghere Financiară, că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional marţi după-amiază, din cauza unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.

”Specialiştii CNE Cernavodă investigheaza cauza care a condus la deconectarea automată a Unităţii 1 de la SEN. Deconectarea automată a Unităţii 1 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului îin astfel de situatii. În perioada următoare se vor efectua lucrări de remediere în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă, aplicabile în aceste situaţii. Deconectarea automată a Unităţii 1 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, a arătat sursa citată.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.