26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Banca Transilvania preia o bancă importantă din România într-o tranzacție masivă aprobată de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței a dat undă verde preluării OTP Bank România de către Banca Transilvania, consolidând poziția liderului pieței bancare românești.

Achiziția include și subsidiarele OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Consulting, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România. Valoarea tranzacției este estimată la 347,5 milioane de euro, informează Profit.ro.

Consiliul Concurenței a avizat tranzacția prin care Banca Transilvania preia OTP Bank România, OTP Leasing România IFN, OTP Asset Management România, OTP Factoring, precum și subsidiarele OTP Consulting România, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România, arată sursele Profit.ro.

Prețul total al tranzacției ce urmează să fie plătit de către Banca Transilvania este de 347,5 milioane euro. Suma plătită de BT este mai mică decât valoarea fondurilor proprii a OTP, de circa 400 de milioane de euro și de la care maghiarii au pornit negocierile, și mai apropiată de suma cerută de OTP, în toamnă, pe parcursul negocierilor.

Pentru achiziția OTP România, bancă de top 10, depuseseră oferte de achiziție Raiffeisen Bank și Banca Transilvania.

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a aprobat anterior perfectarea tranzacției pentru achiziționarea a 100% din acțiunile OTP Bank România, precum și a altor companii din Grupul OTP România (inclusiv OTP Asset Management SAI și OTP Leasing România IFN SA).

„Pentru Grupul Banca Transilvania, achiziția afacerii OTP Group în România este o oportunitate de a ne întări poziția de lider pe piață și de a contribui la consolidarea pieței bancare din România. Continuăm planurile noastre ambițioase pentru creșterea organică a băncii, cu menținerea interesului pentru viitoare oportunități de achiziții”, spune Horia Ciorcilă, președintele CA al Băncii Transilvania.

Atât Banca Transilvania, cât și OTP Bank România SA vor acționa că entități separate până la finalizarea tranzacției, care este estimată să dureze câteva luni. Operațiunea se va realiza doar după ce părțile vor obține aprobarea Băncii Naționale a României și a Consiliului Concurenței.


Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.