18.1 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Barajul de atacuri rusești are ca scop stingerea luminilor Ucrainei. ”Zgomotul generatoarelor se aude pe fiecare stradă”

În centrul Harkovului se aude zgomotul generatoarelor pe fiecare stradă.

În urmă cu zece zile, cel de-al doilea oraș al Ucrainei a fost cufundat în întuneric de un atac masiv, țintit, cu rachete rusești asupra sistemului energetic – a fost cel mai mare de la începutul războiului la scară largă, scrie BBC.

Pe măsură ce Harkov lucrează pentru restabilirea energiei, a existat un val de bombardamente în toată țara care a vizeazat aprovizionarea cu energie.

Președintele ucrainean și-a reînnoit apelurile către aliații țării sale pentru mai multe sisteme de apărare aeriană ca protecție.

Autoritățile de la Odesa, la Marea Neagră, în sudul țării, spun că sistemul energetic de acolo a fost cel mai recent lovit peste noapte, cu rachete și drone, provocând întreruperi parțiale.

În Harkov, în nord, pagubele sunt mai grave.

Primarul Harkovului, Igor Terekhov, a spus că va dura săptămâni pentru a restabili aprovizionarea completă și asta dacă forțele armate ale Rusiei nu lovesc din nou aceleași ținte.

Atacul inițial asupra aprovizionării cu energie a orașului a eliminat chiar și sirena raidului aerian.

Rușii au vizat din ce în ce mai mult rețeaua electrică.

„Prejudiciul este foarte grav”, a declarat Terekhov pentru BBC.

„Avem nevoie de timp să-l reparăm”, a adăugat el, sugerând că asta înseamnă încă câteva luni cel puțin.

Ministerul rus al Apărării confirmă că ultimele sale lovituri s-au concentrat asupra aprovizionării cu energie electrică a Ucrainei. Acesta spune că scopul este de a perturba activitatea industriei de apărare a țării și susține că „toate obiectivele bombardamentelor au fost atinse”.

Ministerul rus are, de asemenea, o lungă istorie de dezinformare.

Dar primarul din Harkov a spus pentru BBC că sectorul de producție al orașului, care necesită o putere semnificativă, a fost afectat de pene de curent.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.