13.9 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Cea mai importantă întrebare de pus într-un interviu de angajare, potrivit unui expert LinkedIn

Există o mulțime de întrebări bune de pus în timpul unui interviu de angajare pentru a-ți cunoaște noul potențial angajator.

În timp ce unele dintre cele mai bune întrebări arată că sunteți interesat de viitorul companiei (cum ar fi „Care este creșterea așteptată a echipei?”), o întrebare în special vă poate da indicii despre modul în care compania investește în viitorii ei angajați.

„Cea mai importantă întrebare pe care trebuie să o pui înainte de a accepta un loc de muncă este: Care este cultura ta de învățare?” spune Aneesh Raman, vicepreședinte și expert în forța de muncă la LinkedIn, conform CNBC.

„Nu știm atât de multe despre ce urmează”, spune Raman, „dar un lucru pe care îl știm este că organizațiile care construiesc o cultură a învățării și care au angajați care se sprijină în acea cultură a învățării vor fi capabile să adapteze la orice schimbare”.

Ar putea duce, de asemenea, la o experiență mai bună a angajaților: 7 din 10 oameni spun că învățarea le îmbunătățește sentimentul de conectare cu organizația lor, iar 8 din 10 spun că adaugă un scop muncii lor, potrivit LinkedIn .

Ce să asculți

Ascultați cu atenție cum răspunde managerul de angajare. Mai mult ca sigur, spune Raman, ei vă vor putea spune despre procesul de integrare, instruire periodică pentru securitate cibernetică și în scopuri legale și, poate, acces la cursuri online precum LinkedIn sau Coursera.

Aceste oferte sunt destul de tipice, dar nu abordează cultura reală a învățării, spune Raman.

În schimb, ascultați dovezi ale următoarelor șase componente ale unei culturi a învățării, potrivit expertului LinkedIn Britt Andreatta :

  1. Oportunitățile de învățare nu se limitează doar la cursurile programate.
  2. Liderii încurajează asumarea de riscuri, eșecul și învățarea din greșeli pentru a inova.
  3. Angajații sunt împuterniciți să își găsească propriile răspunsuri prin resurse la cerere.
  4. Organizația oferă oportunități de învățare la cerere atât în ​​persoană, cât și virtual.
  5. Managerii pun întrebări de coaching – gândiți-vă: „Cum vă pot ajuta să vă faceți munca?”
  6. Învățarea face parte din evaluarea performanței, iar îmbunătățirea este răsplătită.

Lucrătorii juniori pot beneficia în special dacă pun întrebarea cum promovează managerii o cultură a învățării, spune Raman.

„O parte a acestei culturi a învățării este să înveți cum să lucrezi bine cu ceilalți”, spune el.

Tinerii profesioniști „au nevoie de coaching real despre vorbirea corporativă și cultura corporativă și lucruri precum ceea ce ar trebui să faci în întâlniri”.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.