19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

China va folosi AI pentru a perturba alegerile din SUA, Coreea de Sud și India, avertizează Microsoft

China va încerca să perturbe alegerile din SUA, Coreea de Sud și India în acest an cu conținut generat de inteligență artificială, a avertizat Microsoft, conform The Guardian.

Compania americană de tehnologie a declarat că se așteaptă ca grupurile cibernetice susținute de stat chineze să țintească alegeri importante din 2024, în care este implicată și Coreea de Nord, potrivit unui raport al echipei de informații despre amenințări a companiei publicat vineri.

„Pe măsură ce populațiile din India, Coreea de Sud și Statele Unite se îndreaptă către urne, este probabil să vedem actori cibernetici și de influență chinezi și, într-o oarecare măsură, actori cibernetici nord-coreeni, lucrând pentru a viza aceste alegeri”, se arată în raport.

Microsoft a spus că „cel puțin” China va crea și va distribui prin intermediul rețelelor de socializare conținut generat de inteligență artificială, care „aduc beneficii pozițiilor lor în aceste alegeri de profil înalt”.

Compania a adăugat că impactul conținutului creat de AI a fost minor, dar a avertizat că se poate schimba.

„În timp ce impactul unui astfel de conținut asupra audiențelor influențate rămâne scăzut, experimentele din ce în ce mai mari ale Chinei în creșterea memelor, videoclipurilor și audio va continua – și s-ar putea dovedi eficientă în continuare”, a spus Microsoft.

Dezinformare prin tehnologie

Microsoft a spus în raport că China a încercat deja o campanie de dezinformare generată de inteligența artificială la alegerile prezidențiale din Taiwan din ianuarie.

Compania a spus că aceasta este prima dată când a văzut o entitate susținută de stat folosind conținut creat de inteligență artificială în încercarea de a influența alegerile străine.

Un grup susținut de Beijing, numit Storm 1376, cunoscut și sub numele de Spamouflage sau Dragonbridge, a fost foarte activ în timpul alegerilor din Taiwan.

Încercările sale de a influența alegerile au inclus postarea audio false pe YouTube a candidatului electoral Terry Gou – care a renunțat în noiembrie – susținând un alt candidat.

Microsoft a spus că clipul a fost „probabil generat de AI”. YouTube a eliminat conținutul înainte de a ajunge la mulți utilizatori.

Grupul susținut de Beijing a promovat o serie de meme generate de inteligență artificială despre candidatul de succes, William Lai – un candidat pro-suveranitate opus Beijingului – care a formulat pretenții fără temei împotriva lui Lai, acuzându-l că deturnează fonduri de stat.

A existat, de asemenea, o utilizare crescută a prezentatoarelor de știri TV generate de inteligență artificială, o tactică care a fost folosită și de Iran, „ancora” făcând afirmații nefondate despre viața privată a lui Lai, inclusiv despre a avea copii nelegitimi.

Microsoft a spus că prezentările de știri au fost create de instrumentul CapCut, care este dezvoltat de compania chineză ByteDance, proprietarul TikTok.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.