33.9 C
București
luni, iulie 22, 2024

Ciolacu dă asigurări de la Bruxelles: Preşedintele Consiliului European mi-a reconfirmat susținerea aderării la Schengen

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a reconfirmat susţinerea sa pentru aderarea României la Spaţiul Schengen în cadrul întrevederii pe care a avut-o vineri, la Bruxelles, cu premierul Marcel Ciolacu.

Cei doi oficiali s-au întâlnit în jurul orei 10.30, fiind primul moment important din seria de activităţi pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu le desfăşoară la Bruxelles.

”Avem susținere totală pentru aderarea la spaţiul Schengen”

„Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, mi-a reconfirmat astăzi susţinerea sa totală pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Domnia sa este unul dintre marii prieteni ai ţării noastre şi i-am mulţumit pentru suportul său constant, ferm şi plin de energie”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai explicat: ”Am căzut de acord că o decizie legitimă, în favoarea României, reprezintă cel mai bun antidot pentru a detensiona actualul cumul de factori care ar putea avansa euroscepticismul în zona de est a continentului.

Preşedintele Charles Michel a mulţumit României şi pentru sprijinul puternic oferit de ţara noastră Ucrainei şi Republicii Moldova. Este dovada că românii probează cu fapte ce înseamnă solidaritatea!”.

Premierul va mai avea întâlniri pe parcursul zilei cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen şi cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.