26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Compania care a construit Magistrala 5 a blocat conturile Metrorex. Italienii cer 21 milioane euro

Metrorex este în impas. Plata unei datorii restante către Webuild a dus la blocarea conturilor companiei.

Compania italiană este liderul de asociere care a construit Magistrala 5, spre cartierul bucureștean Drumul Taberei.

Italienii au cerut și au obținut poprirea conturilor Metrorex. Este vorba de o datorie de 21 de milioane de euro. Compania de metrou din Capitală a contestat decizia obținută de Webuild și așteaptă un răspuns. În prezent, Metrorex nu poate face plăți.

„Este vorba de o sumă de 108 milioane de lei (21 de milioane de euro), bani care provin din claim-uri de pe Magistrala 5, pe care le solicită compania Webuild. Suma provine de la lucrări din anul 2011”, a declarat Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, pentru Gândul.

Președintele CA Metrorex susține că a fost contestată decizia de poprire a conturilor obținută de Webuild.

„Așteptăm o decizie. Sperăm noi să fie favorabilă, adică să se suspende decizia definitivă obținută de Webuild. Apoi, trebuie să facem toate demersurile ca să obținem banii ca să plătim această datorie. Există o decizie definitivă a instanței în acest sens. Trebuie să vedem cum putem plăti în continuare salariile oamenilor. Cert este că în prezent avem o problemă, nu putem face plăți. Banii pentru plata datoriei trebuie să-i luăm de la Ministerul Transporturilor”, a mai declarat acesta.

Webuild și Metrorex au avut mai multe litigii, iar unul dintre ele s-a încheiat anul trecut. Curtea de Apel București le-a dat italienilor o decizie favorabilă, definitivă, arată sursa citată.


Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.