8.4 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Congresul mexican a organizat o audiere pe tema OZN-urilor unde au fost prezentate presupuse corpuri extraterestre | Video

Agenţia spaţială americană va publica joi un raport privind obiectele zburătoare neidentificate, la aproape un an după ce oamenii de ştiinţă au început să le investigheze la cererea NASA.

Pe de altă parte, parlamentarii mexicani au ascultat mărturii că „nu suntem singuri” în univers şi au văzut presupuse rămăşiţe ale unor fiinţe non-umane într-o audiere extraordinară care a marcat primul eveniment dedicat OZN-urilor organizat în Congresul ţării latino-americane, relatează Reuters.

Cine se află în spatele obiectelor zburătoare neidentificate?

Poate că răspunsul va fi dat joi, la Washington: NASA va publica un raport despre OZN-uri (ora locală 10:00, 17:00 ora României). O conferinţă de presă va fi, de asemenea, organizată de agenţia spaţială americană „pentru a discuta rezultatele” echipei sale de studiu independent pe care a numit-o în 2022.

În octombrie 2022, şaisprezece oameni de ştiinţă din medii diferite au primit sarcina de a ajuta NASA „să tragă concluzii ştiinţifice despre ceea ce se întâmplă pe cerul nostru”.

Un OZN este un obiect sau un fenomen „observat în atmosferă, a cărui natură nu este cunoscută sau recunoscută de martori”.

Apariţia lor este adesea asociată cu ideea de viaţă extraterestră, dar „nu există nicio dovadă că OZN-urile sunt de origine extraterestră”, după cum a subliniat în repetate rânduri agenţia spaţială americană.

Conferinţa de presă de prezentare a concluziilor raportului va fi filmată şi transmisă în direct pe internet, precizează NASA într-un comunicat de presă. De asemenea, raportul va fi disponibil online.

Agenţia spaţială americană a organizat la începutul lunii iunie, la Washington, prima sa conferinţă despre OZN-uri. Ea a prezentat o înregistrare video cu unul dintre aceste obiecte neidentificate, în formă de sferă, care a fost filmat deasupra unui sat din Orientul Mijlociu.

Parlamentarii mexicani au făcut cunoştinţă cu doi „extratereştri”

Pe de altă parte, OZN-urile şi viata extraterestră îi preocupă şi pe parlamentarii mexicani, care au avut marţi prima audiere pe această temă din istoria forului.

În cadrul audierii de marţi referitoare la FANI, acronimul spaniol pentru ceea ce în mod obişnuit se numeşte acum Fenomene Anomale Neidentificate (UAP), politicienilor le-au fost arătate două artefacte despre care jurnalistul mexican Jaime Maussan, un vechi pasionat de OZN-uri, a afirmat că sunt corpurile unor extratereştrii.

Specimenele nu au nicio legătură cu vreo formă de viaţă de pe Pământ, a declarat Maussan.

Cele două „corpuri” minuscule, expuse în cutii, au câte trei degete la fiecare mână şi capete alungite. Maussan a spus că au fost recuperate în Peru, în apropiere de vechile linii Nazca, în 2017. El a precizat că acestea au o vechime de aproximativ 1.000 de ani.

Astfel de descoperiri similare din trecut s-au dovedit a fi rămăşiţele unor copii mumificaţi.

„Este pentru prima dată când viaţa extraterestră este prezentată sub o astfel de formă şi cred că există o demonstraţie clară că avem de-a face cu specimene non-umane care nu sunt înrudite cu nicio altă specie din lumea noastră şi că orice instituţie ştiinţifică le poate investiga”, a spus Maussan.

„Nu suntem singuri”, a adăugat el.

Jose de Jesus Zalce Benitez, directorul Institutului Ştiinţific pentru Sănătate al marinei mexicane, a declarat că au fost efectuate radiografii, reconstrucţii 3D şi analize ADN asupra rămăşiţelor. „Pot afirma că aceste corpuri nu au nicio legătură cu fiinţe umane”, a spus el.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.