Cripto-escroc din Emiratele Arabe Unite, condamnat la 8 ani de închisoare pentru o fraudă de milioane de dolari

0
120

Un rezident al Emiratelor Arabe Unite și cetățean nigerian a fost condamnat la opt ani de închisoare federală pentru orchestrarea unei scheme de fraudă de milioane de dolari, au declarat procurorii din SUA, scrie CNBC.

Olalekan Jacob Ponle a fost extrădat din Emiratele Arabe Unite în custodia Biroului Federal de Investigații în iulie 2020, unde a rămas până când a pledat vinovat pentru fraudă electronică la începutul acestui an, a declarat Departamentul de Justiție al SUA într-un comunicat de presă de marți.

Ponle a lucrat cu o rețea de escroci pentru a clona entități corporative folosind e-mailuri de phishing. Escrocii i-au păcălit pe angajați să trimită bani în numele „angajatorilor” lor, care în realitate erau escrocii.

Ponle, mai cunoscut sub numele de Woodberry, a fost o celebritate minoră în țara sa natală, Nigeria, datorită afișărilor sale opulente de bogăție pe rețelele sociale.

S-a bazat pe o rețea de „cârtițe” pentru a primi fondurile și a le converti în bitcoini. Cetățeanul nigerian a folosit încasările din escrocheria sa pentru a cumpăra vehicule ultra-high-end, inclusiv un Rolls Royce Cullinan și un Lamborghini Urus.

Ponle va renunța la acele bunuri, evaluate colectiv la peste 1 milion de dolari, și va plăti mai mult de 8 milioane de dolari ca restituire companiilor victime. Ponle a pierdut deja 151 de bitcoini, evaluați la peste 4,5 milioane de dolari miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.