19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Cum era de așteptat, Rusia îl batjocorește pe Macron după înfrângerea la alegerile UE. ”Se agață de putere”

Rusia urmărea cu siguranță rezultatele alegerilor UE.

Decizia șocantă a președintelui francez Emmanuel Macron de a convoca alegeri parlamentare în urma înfrângerii zdrobitoare a partidului său în sondajele UE, precum și succesul extremei drepte în țările de pe tot continentul, au ținut principalele titluri, scrie Politico.

Având în vedere că Macron a condus recent o inițiativă de desfășurare a forțelor occidentale în Ucraina, este probabil deloc surprinzător că tonul Rusiei a fost vesel.

„În pofida faptului că, până acum, partidele pro-europene își păstrează poziția de lider, cu timpul partidele de dreapta le vor prinde avânt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, despre votul UE.

Șeful Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a scris pe Telegram că „Macron și Scholz se agață de putere cu ultimele puteri rămase”, folosind ocazia pentru a-l înjunghia și pe cancelarul german Olaf Scholz, ai cărui socialiști s-au clasat pe locul al treilea în spatele partidelor extremiste.

„Lucrul corect pe care ar trebui să-l facă ar fi să demisioneze și să nu își mai bată joc de cetățenii lor”, a spus Volodin, care a condus camera inferioară a parlamentului rus din 2016 și a fost o majoretă nereușită pentru președintele rus Vladimir Putin.

Potrivit lui Volodin, rezultatele alegerilor atât în ​​Franța, cât și în Germania nu au fost surprinzătoare, având în vedere că „economia stagnează, există o criză a migrației și țările sunt implicate într-un război în Ucraina împotriva propriilor interese naționale”.

Analistul pro-Kremlin Serghei Markov a legat în mod similar rezultatul francez de invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, pe care Moscova o pune pe seama Occidentului.

„Sper că Macron înțelege că francezii îl resping pentru că a antrenat războiul împotriva Rusiei în Ucraina”, a glumit Markov, un fost consilier al Kremlinului.

„Dar poate că va alege, în schimb, escaladarea și va lansa un război NATO cu Rusia”.

În propria sa interpretare post-electorală, agenția de presă de stat a Rusiei TASS a concluzionat că cetățenii europeni „s-au pronunțat împotriva cursului luat de Bruxelles, dar nu vor fi audiați”.

Sub Ursula von der Leyen, Comisia Europeană va continua să ia „măsuri nepopulare”, cum ar fi discuțiile de aderare la UE cu Ucraina și să caute noi modalități de a sancționa Rusia, se adaugă articolul TASS.

„Partidele care se opun sancțiunilor Rusiei cresc la alegerile UE”, a scris luni platforma media propagandistă RT, care a fost blocată de undele radio din Europa.

Acesta a subliniat că oponentul politic al lui Macron, Marine Le Pen, este împotriva utilizării de către Ucraina a armelor occidentale pentru a desfășura lovituri pe teritoriul Rusiei și s-a pronunțat împotriva sancțiunilor.

Între timp, AfD, continuă articolul, „s-a opus în mod repetat la sancțiunile occidentale împotriva Rusiei și s-a opus ajutorului militar acordat Ucrainei”, sugerând că dezastrul politic din cele două puteri ale Europei ar putea aduce beneficii Moscovei.

În blogosfera rusă, s-a vorbit despre o „slăbire a blocului anti-rus” în UE.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.