16.4 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024

Cum s-a răzgândit Ciolacu față de păcănele. USR îl acuză că protejează industria jocurilor de noroc

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat în ultimele zile în mod repetat că susține proiectul care vizează mutarea sălilor de jocuri de noroc la marginea localităților și a vorbit chiar de un presupus ”șantaj” la adresa sa.

Un document oficial al guvernului arată însă că în luna august premierul Ciolacu avea o poziție diametral opusă: guvernul nu susținea proiectul.

După ce a fost depus proiectul în Parlament, Ciolacu a semnat un punct de vedere negativ al guvernului față de inițiativă.

”Guvernul nu susține adoptarea acestei inițiative legislative”, se arată în documentul oficial trimis Parlamentului. Motivele avizului negativ țin de lipsa de claritate a proiectului, de presupusa creștere a șomajului și scăderea încasărilor la bugetele locale.

USR: Marcel Ciolacu protejează industria jocurilor de noroc”

Liderul USR, Cătălin Drulă, afirmă marţi că ”Marcel Ciolacu protejează industria jocurilor de noroc, fără să se gândească măcar o secundă la uriaşa problemă socială şi familiile distruse de păcănele şi pariuri”.

”Marcel Ciolacu se opune oficial proiectului de lege pentru scoaterea păcănelelor din oraşe. Cer statului român să verifice dacă a cedat şantajului pe care l-a reclamat zilele trecute Pare speriat de «un anume Sorin» şi de alţii şi în mod foarte clar le reprezintă interesele, prin două manevre de păcălit publicul şi salvat marii rechini”, spune preşedintele USR.

Cătălin Drulă îl acuză pe premier că ”a copiat proiectul USR privind scoaterea păcănelelor din oraşe, dar doar se face că îl susţine pe vorbe, în timp ce oficial trimite documente la parlament prin care se opune” şi ”îngroapă dezbaterea despre interzicerea publicităţii la jocurile de noroc, făcând jocurile giganţilor din industrie”.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat, la începutul şedinţei de luni a Guvernului, că Executivul va adopta, joi, ordonanţa de urgenţă prin care toţi operatorii să fie obligaţi să aibă sediul fiscal în România.

De asemenea, legea aflată în Parlament prin care sunt scoase toate păcănelele în afara localităţilor va fi adoptată în procedură de urgenţă de către Legislativ.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.