Cum se folosesc ultra-bogații de trusturile media pentru a-și proteja averile de procese

0
125

Bogații folosesc adesea trusturi media pentru a transfera averea moștenitorilor lor și pentru a plăti cât mai puțin impozit posibil.

Laurene Powell Jobs, văduva fondatorului Apple, a economisit cel puțin 200 de milioane de dolari în impozite pe proprietate folosind trusturi, conform ProPublica.

Fondatorul Nike, Phil Knight, a folosit trusturi media pentru a transfera acțiunile Nike în valoare de miliarde de dolari către moștenitorii săi, fără taxe.

Dar evitarea taxelor nu este singurul mare avantaj al trusturilor, au declarat pentru Insider avocații celor ultra-bogați. Bogații le pot folosi și pentru a-și proteja averea familiei dacă moștenitorii lor sunt implicați în divorțuri sau procese scandaloase.

„Este mult mai mult decât impozitul”, a spus Karen Yates, partener la Withersworldwide. „Părinții tăi îți pot oferi o protecție mai bună din partea creditorilor decât poți obține tu pentru aproape orice preț”.

Părinții bogați înființează trusturi irevocabile în beneficiul copiilor lor – sau al oricărei terțe părți – care au o clauză de cheltuire, care protejează activele de creanțele creditorilor. (n.r O clauză de cheltuire este o prevedere dintr-un trust – majoritatea trusturilor conțin una – care împiedică un beneficiar al trustului să folosească o distribuție viitoare pentru a-și asigura creditul. Clauza interzice, de asemenea, plata către un creditor dacă acordă credit unui beneficiar pe baza distribuirilor viitoare).

Cum funcționează ”trusturile cheltuitoare”

Trusturile Spendthrift pot fi folosite pentru a apăra un moștenitor în aproape orice fel de dispută juridică. De exemplu, dacă un moștenitor are un accident de mașină și este dat în judecată de cealaltă parte pentru daune, moștenirea lor ar fi protejată, a spus Doyle.

(n.r Un trust cheltuitor este un trust care este creat în beneficiul unei persoane care oferă unui administrator independent autoritate deplină de a lua decizii cu privire la modul în care fondurile fiduciare pot fi cheltuite în beneficiul beneficiarului.)

Clauzele de tip spendthrift apar adesea în divorțuri. Dacă un moștenitor primește plăți garantate de la trust, acele plăți pot fi luate în considerare pentru întreținerea soțului. Dar dacă plățile sunt la latitudinea mandatarului (partea care controlează trustul), este mult mai greu pentru un viitor fost soț să le revendice. Dacă trustul are mai mulți beneficiari, cum ar fi un grup de frați, acest lucru întărește și apărarea moștenitorului.

„Trustul acționează ca o barieră care se asigură că activele nu sunt amestecate cu activele conjugale”, a spus Yates.

Aceste trusturi pot funcționa ca un acord prenupțial, a spus ea. Aceste acorduri se fac adesea în grabă, iar unii clienți nu le doresc din motive sentimentale. De asemenea, necesită dezvăluirea multor informații personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.