Nemulțumirea „crește” în armata rusă după demiterea altui comandant de top care a criticat Ministerul Apărării

0
86

Rusia demite un alt comandant de top care ar fi criticat și ”atacat fără precedent” conducerea Ministerului Apărării din Rusia, scrie Sky News.

Generalul maior Ivan Popov a acuzat ministerul rus al apărării că „a decapitat cu brutalitate Armata în cel mai dificil și mai intens moment”.

Comentariile sale, făcute într-un videoclip scurs destinat trupelor armate, atrag atenția asupra „nemulțumirii serioase pe care mulți ofițeri le-ar putea avea față de conducerea militară”, potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit.

„Plângerile sunt în mare măsură un ecou al celor făcute de proprietarul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, înainte de revolta sa din iunie 2023”, se arată în comunicat, conform Sky News.

„Criticile directe din partea subalternilor vor deveni probabil o problemă din ce în ce mai mare pentru ministrul apărării Serghei Şoigu şi pentru şeful statului major generalul Gerasimov”.

Reacțiile bloggerilor militari ruși

Bloggerii militari au acuzat Ministerul Apărării din Rusia că „a suprimat adevărul” despre starea primei linii după ce generalul Popov a fost demis pentru că a criticat Ministerul Apărării din Rusia, a declarat Institutul pentru Studierea Războiului (ISW).

Bloggerii cred că șefii ruși „au uitat” că prioritatea ar trebui să fie păstrarea vieții soldaților, a raportat think tank-ul american.

„Demiterea lui Popov a dezvăluit un nou nivel de îngrijorare cu privire la dinamica fracțiunilor și structurile de comandă degradate din armata rusă în urma rebeliunii lui Prigojin din 24 iunie”, a spus ISW.

Printre critici s-au numărat acuzațiile conform cărora conducerea civilă a armatei „suprima în mod obișnuit” rapoartele potrivit cărora industria de apărare a Rusiei nu a reușit să se mobilizeze în mod corespunzător pentru efortul de război, a spus ISW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.