13.9 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Cum și-a crescut gigantul Maersk imperiul de transport maritim și cum ar putea fi afectat după incidentul de la Baltimore

 

În fiecare an, aproximativ 90% din comerțul mondial este transportat cu nave, potrivit Forumului Economic Mondial.

În timp ce mărfurile precum petrolul și cerealele reprezintă 40% din această marfă, containerele mari din oțel, pline cu electrocasnice, smartphone-uri și canapele, reprezintă restul.

Cu flota sa de peste 670 de nave, Maersk, una dintre cele mai mari companii de transport maritim din lume, transportă aproximativ unul din cinci containere la nivel global.

Compania a înregistrat profituri record în 2022 datorită achizițiilor induse de pandemie și tarifelor de transport mai mari.

Dar, la fel ca rivalii săi, Maersk se confruntă cu o serie de provocări, inclusiv diversiuni de la Marea Roșie, o secetă pe Canalul Panama și o potențială grevă a celui mai mare sindicat al lucrătorilor maritim din America de Nord.

De asemenea, a închiriat nava care s-a ciocnit de podul Francis Scott Key din Baltimore la începutul acestei săptămâni.

CNBC examinează problemele cu care se confruntă Maersk și rivalii săi Hapag-Lloyd și MSC și analizează modul în care compania încearcă să facă tranziția pentru creșterea viitoare.

Mai multe detalii AICI.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.