35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Darius Vâlcov urmează să fie predat autorităţilor române. Fostul ministru de finanțe are de executat 6 ani de închisoare

Curtea Supremă de Casaţie a Italiei a respins, marţi, recursul formulat de Darius Vâlcov, împotriva deciziei prin care s-a decis predarea acestuia către autorităţile competente ale României, a anunţat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

„Vă informez că, astăzi (marţi – n.r.), Curtea Supremă de Casaţie a Italiei a respins ca inadmisibil recursul lui Darius Bogdan Vâlcov. Astfel, a rămas definitivă hotărârea Curţii de Apel din Napoli prin care s-a dispus predarea, autorităţilor competente ale României, în executarea mandatului european de arestare emis la 3 mai 2023 de către Tribunalul Bucureşti în dosarul penal referinţa 2018/2015, pentru executarea pedepsei de 6 ani închisoare aplicată acestuia prin sentinţa nr. 74 din 8 februarie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, devenită executivă în urma deciziei penale a aceleiaşi Înalte Curţi 38/02.05.2023, pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare de bani săvârşite în România în perioada 2009-2013”, a transmis Alina Gorghiu, pe Facebook.

Potrivit ministrului, zilele următoare se aşteaptă comunicarea oficială a hotărârii către autorităţile române şi continuarea demersurilor pentru predarea efectivă a lui Darius Bogdan Vâlcov. 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.