26.4 C
București
joi, iulie 25, 2024

David-Andrei Anghel, cel mai bun elev-matematician din lume, câștigă din nou Olimpiada Națională de Matematică

David-Andrei Anghel, elevul de la Liceul Internațional de Informatică din București, cunoscut deja ca fiind cel mai bun elev-matematician din lume, a reușit o nouă performanță remarcabilă.

Anul acesta, el a obținut locul întâi la Olimpiada Națională de Matematică desfășurată la Târgu Mureș, împărțind prima poziție cu alți cinci elevi din țară.

”Nu vreau să par arogant, dar partea ştiinţifică a fost de-a dreptul banală şi olimpiada şi barajul au impus nişte subiecte foarte uşoare, nu prea mi-a plăcut. (…) Anul trecut am luat punctajul maxim la Olimpiada internaţională, chestie pe care n-a mai făcut-o un român de peste 25 de ani. A fost probabil cel mai bun moment din viaţa mea să fac aşa o performanţă. Mă simt foarte apreciat, chiar aici, la olimpiadă, toată lumea mă iubeşte, am dat poze, autografe, mă simt foarte bine. Sper să-i inspir să facă performanţă şi să-şi urmeze visurile”, a declarat presei David-Andrei Anghel.

Performanță prin multă muncă

Olimpicul a spus că în spatele acestei performanţe stau multă muncă, perseverenţă şi pasiune. El lucrează, uneori, patru – cinci ore pe zi, cu profesorii care l-au pregătit, Victor Vacariu şi Dan Dumitrescu.

David-Andrei Anghel a adăugat că îşi va continua studiile în Statele Unite ale Americii, la MIT, dar nu ştie exact ce va studia.

Alături de el, pe prima treaptă a podiumului Olimpiadei Naţionale de Matematică, la clasa a XII-a, s-au aflat Andrei Giovani Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti, Robert Gîdea de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, Petre Luca Mirea-Bulubaşa de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea, Vlad Titus Spătaru de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Mara Ioana Zaharia de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi.

Locul al II-lea i-a revenit lui Dacian Robu de la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare, locul al III-lea l-a obţiut Edward Torac de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, fiind acordate şi 13 menţiuni.

Au fost acordate opt medalii de aur, 13 de argint şi 21 de bronz din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.