Dictatorul Kim Jong Un și misterul smartphone-ul pliabil. Cum s-a dat de gol liderul nord coreean

0
79

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un apare în imagini în timp ce supervizează tirul unei noi rachete balistice intercontinentale (ICBM), însă alt obiect se află în centrul atenţiei – un telefon pliabil, aşezat pe masă, în faţa sa, alături de o doză albastră, scrie AFP.

Telefonul mobil argintiu, într-un etui de piele neagră, pare să fie un Samsung Galaxy Z Flip sud-coreean sau un Pocket S al Huwaei.

Mobilul se află în centrul atenţiei deoarece Coreea de Nord nu poate nici importa şi nici exporta material electronic, din cauza sancţiunilor internaţionale impuse Phenianului.

Aceste imagini au alimentat numeroase comentarii şi speculaţii cu privire la originea acestui smartphone şi la intrarea acestuia în Coreea de Nord.

”Dacă obiectul din imagine este un smartphone pliabil, este foarte posibil să fi fost introdus în mod secret, prin contrabandă, în Coreea de Nord din China”, scrie cotidianul sud-coreean Joongang Ilbo.

Interesul dictatorului nord-coreean faţă de gadgeturi electronice nu este nou.

El a fost fotografiat cu produse ale gigantului american Apple, computere MacBook sau tablete iPad.

Acestea constituie un privilegiu în Coreea de Nord, în contextul în care abia 19% dintre nord-coreeni au acces la un telefon mobil, potrivit unor date CIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.