35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Explozie la şantierul Autostrăzii Moldova. Transgaz: Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile avizului de amplasament

Reprezentanţii companiei Transgaz afirmă, referitor la explozia urmată de incendiu produsă pe şantierul Autostrăzii Moldova, că incidentul a avut loc întrucât ”constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile avizului de amplasament”.

Reprezentanţii Transgaz arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că, în noaptea de 21 septembrie, în judeţul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Şendreni-Oneşti, în zona localităţii Călimăneşti, la kilometrul 93+328 faţă de SCV Şendreni, respectiv kilometrul 52+174 faţă de NT Oneşti, s-a produs ”un incident tehnic major cu foc”, în timpul execuţiei lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focşani -Bacău).

Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile legale

”Menţionam faptul că constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea «Autostrada Focşani-Bacău (inclusiv reţele de utilităţi) cu amplasamentul pe teritoriul judeţului Vrancea», acesta nedeţinând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect. Reprezentanţii Transgaz s-au deplasat imediat la faţa locului, au întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru stingerea flăcării, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând orice alte riscuri pentru viaţa umană şi mediul înconjurător”, transmite compania.

Potrivit sursei citate, nu au fost afectaţi furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei.

Autorităţile din Vrancea au activat, în noaptea de miercuri spre joi, Planul Roşu de Intervenţie, după ce un incendiu a cuprins o magistrală de gaz, pe şantierul Autostrăzii Moldova. Patru muncitori ai firmei care lucrează la construcţia autostrăzii au murit, iar alţi cinci au fost răniţi.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.