Explozii pe podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, traficul a fost oprit iar două persoane ar fi decedat. Primele imagini

0
82

Oficialii ruși spun că două persoane au murit după ce podul Kerci, care leagă peninsula anexată Crimeea de Rusia, ar fi fost lovit de două explozii, scrie CNN.

UPDATE – BBC: Forţele armate ucrainene se află în spatele atacului

O sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei a declarat pentru BBC Rusia că atacul de luni dimineaţa de la Podul Crimeei a fost „o operaţiune specială a forţelor navale ale forţelor armate ale Ucrainei şi a Serviciului de Securitate al Ucrainei”.

„Podul a fost atacat cu drone de suprafaţă. A fost dificil să se ajungă la pod, dar în cele din urmă a fost posibil”, a declarat sursa.

Site-ul ucrainean censor.net a relatat la rândul său, pe surse, că serviciul de securitate al Ucrainei a efectuat atacul.

Între timp, şi un oficial rus a dat vina pe „regimul terorist” din Ucraina pentru atac. 


Știrea inițială

Un cuplu care călătorea cu mașina a fost ucis, iar fiica lor a fost rănită în incidentul de luni de pe podul Crimeea, a declarat guvernatorul regiunii Belgorod din sud-vestul Rusiei.

Guvernatorul Belgorod, Vyacheslav Gladkov, a declarat că familia provine din districtul Novooskolsky din Belgorod, care se învecinează cu regiunea Ucrainei Harkov, și a transmis autorităților locale să-și anunțe rudele. 

Incidentul nu a fost numit un atac, dar rapoartele neconfirmate spun că explozii au fost auzite luni dimineață.

Podul Kerci a fost deschis în 2018 și permite călătoriile rutiere și feroviare între Rusia și Crimeea – teritoriu ucrainean deținut de forțele Moscovei din 2014.

În octombrie anul trecut, a fost închis parțial în urma unei explozii majore.

Podul – care este o cale de alimentare importantă – a fost redeschis complet în februarie.

Scriind pe Telegram , Serghei Aksyonov, șeful administrației ruse din Crimeea, a declarat: „Traficul a fost oprit pe podul din Crimeea. A avut loc un incident”.

„Se iau măsuri pentru restabilirea situației. Rog locuitorii și vizitatorii peninsulei să se abțină de la a călători pe podul Crimeea și, din motive de securitate, să aleagă o rută terestră alternativă prin noi regiuni”.

Canalul rus Grey Zone, un canal Telegram afiliat grupului de mercenari Wagner, a raportat că au avut loc două explozii pe pod la 3.04 și 3.20, ora locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.