19 C
București
duminică, iunie 16, 2024

Faceți cunoștință cu miliardarii secreți ai lumii care dau bogăției un sens cu totul nou

Rareori trece o zi fără un titlu despre Elon Musk, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos sau despre ceilalți miliardari strălucitori și aparent iubitori de presă.

Zvonurile privind lupta în cușcă dintre Musk și Zuckerberg au devenit tot mai dese, iar Jeff Bezos poate fi văzut în mod regulat pe iahtul său de 500 de milioane de dolari cu logodnica sa, Lauren Sánchez.

Dar alții din aceeași clasă cu ei sunt exact opusul, având mare grijă să rămână departe de lumina reflectoarelor.

Iată o mica listă cu cei mai secreti și mai izolati miliardari din lume, cum și-au construit averea și cum au încercat să evite ochii publicului de-a lungul anilor, conform Insider.

De menționat este că: s-ar putea să nu știm absolut nimic despre miliardarii care au reușit să rămână în afara listelor Forbes, Bloomberg și altele asemenea.

Philip Anschutz

Probabil ați mai auzit de Coachella înainte, dar omul din spatele festivalului este mult mai puțin cunoscut. (n.r. Coachella este un festival anual de muzică și arte care se desfășoară la Empire Polo Club din Indio, California, în Valea Coachella din deșertul Colorado).

Faceți cunoștință cu Philip Anschutz, care a fost supranumit „cel mai retras miliardar al Americii”. Averea sa netă se ridică la 10,7 miliarde de dolari, potrivit Forbes .

Bătrânul de 83 de ani deține Anschutz Entertainment Group, care este compania-mamă a Coachella.

AEG deține mai multe echipe sportive; conduce peste 100 de cluburi, teatre și arene din întreaga lume; și produce sau gestionează mai mult de 25 de festivaluri de muzică.

Înainte de a intra în divertisment, Anschutz și-a câștigat banii din petrol și căi ferate. El a descoperit un câmp de petrol la granița Wyoming-Utah până în 1979, iar trei ani mai târziu, Mobil a cumpărat jumătate din el pentru 500 de milioane de dolari .

Frederick Barclay 

Gemenii identici Sir David Barclay și Sir Frederick Barclay au fost denumiți în mod obișnuit frații Barclay. În timp ce David a murit în 2021, Frederick este încă în viață la 88 de ani.

În 2020, înainte de moartea lui David, frații aveau o avere estimată la o valoare de 4 miliarde de dolari, scrie Forbes .

De-a lungul anilor, imperiul Barclay a cuprins mai multe industrii, inclusiv retailerul online Very, cunoscut anterior ca Shop Direct, ziarul The Daily Telegraph și hotelul The Ritz din Londra.

Cu toate acestea, multe despre originea Barclay și despre construirea imperiului rămân necunoscute, Forbes numindu-i pe frați „cei mai infami miliardari din Marea Britanie”. Perechea a fost rar fotografiată și împreună dețineau o insulă privată .

Familia Cargill-MacMillan

Poate că nu știai, dar ceva ce ai mâncat astăzi a trecut, cel mai probabil, printr-un depozit al afacerii familiei Cargill-MacMillan .

Cu un imperiu agricol care se întinde pe șapte generații, familia Cargill-MacMillan conduce Cargill, una dintre cele mai mari companii private din SUA după venituri. A fost a opta cea mai bogată familie din lume într-un clasament Bloomberg din octombrie 2022  și are o avere estimată 12 miliardari, relatează Forbes .

Se crede că Pauline MacMillan Keinath deține cel mai mare pachet de acțiuni la Cargill și are o valoare de 7,2 miliarde de dolari, în timp ce Martha, din poza de mai sus, are o valoare de 1,3 miliarde de dolari, estimează Forbes .

Fondată în 1865 ca depozit de cereale în Iowa, Cargill continuă să fie sinonim cu agricultura în primul rând, dar s-a extins pentru a oferi și produse și servicii în domenii precum farmaceutice, managementul riscurilor și transport și logistică.

Jack Ma

Odinioară cea mai bogată persoană din China – averea sa netă este de 24,4 miliarde de dolari, potrivit Forbes – Jack Ma și-a făcut avere ca fondator al companiei chineze de comerț electronic Alibaba și al companiei fintech Ant Group, care operează populara platformă de plăți Alipay.

Deși în trecut, Ma a ocupat lumina reflectoarelor – când și- a marcat retragerea cu o petrecere a 60.000 de persoane pe un stadion olimpic, de exemplu – dispariția sa din viziunea publică a făcut titlurile în ultimii ani.

În ianuarie 2021, instituțiile de presă au raportat că nu a fost văzut public de două luni, determinând speculații că ar fi putut dispărea.

Dispariția sa a survenit în momentul în care autoritățile de reglementare chineze au lansat o investigație antitrust asupra Alibaba și au introdus reglementări care au frânat IPO-ul Ant Group. Reprimările au urmat remarcilor critice pe care Ma le-a făcut despre sistemul de reglementare financiară din China .

Ike Perlmutter

Isaac Perlmutter, și-a acumulat bogăția în producția de figuri de acțiune, ceea ce l-a condus în cele din urmă la Marvel Comics. Bătrânul de 80 de ani a devenit CEO al companiei în 2005 și a fost responsabil pentru vânzarea sa către Disney în 2009 pentru 4 miliarde de dolari. Averea sa netă este de 3,9 miliarde de dolari, potrivit Forbes .

Perlmutter este rar observat în public. Se spune că a purtat o s-a deghizat cu ochelari și o mustață la premiera „Iron Man” din 2008, a raportat Forbes.

„Îi place reputația cumpătat”, a spus The Hollywood Reporter într-o poveste din 2014, citând un director executiv care a lucrat cu el.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.