26.9 C
București
joi, iulie 25, 2024

Fake news: Un videoclip cu suporterii români în timp ce scandau ”Putin, Putin” s-a viralizat pe rețelele sociale | Video

Un videoclip apărut pe rețelele sociale, care s-a viralizat rapid, îi arată pe suporterii români la meciul cu Ucraina în timp ce scandează ”Putin, Putin”.

Imaginile sunt de o calitate îndoielnică atât audio cât și video, fiind foarte ușor de determinat că este doar un motaj executat lamentabil.

De asemenea, Centrul pentru Comunicare Strategică din Ucraina a demontat clipul ca fiind fake news și, mai mult, arată că sunetul adăugat la montaj provine dintr-o secvență unde Putin era înjurat pe stadion.

Clipul filmat din tribună arată suporteri români pe Allianz Arena din Munchen, la meciul de ieri cu Ucraina. Suporterii sunt filmați din spate, unii dintre ei se bucură cu mâinile ridicate, iar pe sonor se aude la un moment dat scandarea „Putin! Putin!”.

Postarea de mai sus mai susține că a fost afișat și un steag al ”DPR” sau Republica Populară Donețk așa cum o numesc fanaticii ruși. Informație care de asemenea este falsă.

Videoclipul – un fake news lamentabil

Centrul pentru Comunicare Strategică din Ucraina (StratCom UA), un organism guvernamental creat pentru a combate dezinformările Rusiei după invadarea Ucrainei, a analizat clipul viralizat pe rețelele sociale și a stabilit că este fake news.

„Suporterii români au strigat numele «Putin» la meciul dintre echipele naționale ale Ucrainei și României”. Acesta este un fake!”, arată StratCom UA într-o postare pe Facebook.


Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.