13.9 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Imagini din satelit. Rusia a început să picteaze siluetele bombardierelor strategice pe asfaltul unei baze aeriene

 

Imaginile din satelit au arătat că Rusia pictează siluetele bombardierelor strategice pe asfaltul unei baze aeriene, potrivit The War Zone.

Avioane Tu-95MS „Bear H” au fost văzute la Baza Aeriană Engels – o locație care a fost atacată în mod repetat în ultimul an. 

Imaginile capturate de PlanetLabs și oferite publicației de știri arată imagini bidimensionale pe pistele bazei aeriene. 

În timp ce unul pare să fie terminat, un al doilea pare parțial complet, a adăugat sursa citată.

„Este posibil ca acestea să fie un fel momeală. Din imagini putem observa o dimensiune verticală mică așa că au folosit vopsea cel mai probabil”, spune revista online. 

Ceea ce este, de asemenea, interesant este că momeala finisată, pictată, are cauciucuri pe aripa centrală și zona fuselajului, la fel ca adevăratul Tu-95 din stânga acestuia. Acest lucru este în mod clar adăugat pentru realism, în speranța că momeala se va dovedi mai convingătoare, deoarece anvelopele sunt acum o contramăsură comună care este folosită de unele aeronave ale Forțelor Aeriene Ruse în timp ce sunt parcate.

Sursa citată a explicat o serie de motive pentru aparentele momeli, principalul fiind probabil să păcălească sateliții și să perturbe atacurile ucrainene. 

În decembrie, Ucraina a lansat o lovitură cu drone asupra bazei aeriene, rapoarte care sugerează că a avariat un avion Tupolev Tu-95MS. 

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.