35.7 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Iohannis spune că ”fluiditatea” este de vină după ce a anunțat că nicio dronă nu a căzut la noi în țară și s-a dovedit contrariul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la finalul Summitului Iniţiativei celor Trei Mări, despre bucăţile de dronă găsite în judeţul Tulcea, că a fost o comunicare făcută cu bună credinţă şi în baza dovezilor de care au dispus.

”Nu putem să facem afirmaţii care angajează statul român în baza unor supoziţii, trebuie să avem dovezi pentru asta”, a precizat şeful statului.

El a menţionat că ambasadorul României la NATO a fost însărcinat să informeze pe secretarul general şi pe aliaţi, lucru care s-a întâmplat chiar în această dimineaţă, scrie News.ro.

„Avem o situație fluidă”

Șeful statului a mai afirmat că ne confruntăm cu o situație mai puțin obișnuită la granița noastră:

”În situaţia în care ne aflăm, de război la graniţa noastră, trebuie să înţelegem că avem o situaţie fluidă, cum spun experţii. Astăzi avem altă situaţie decât ieri, asta este, toată comunicarea noastră a fost făcută cu bună credinţă şi în baza dovezilor de care am dispus noi. Nu putem să facem afirmaţii care angajează statul român în baza unor supoziţii, trebuie să avem dovezi pentru asta”.

MApN m-a informat, între timp situația s-a schimbat

Președintele a mai spus că a fost informat de MApN cu ”bună credinţă” că nu există astfel de piese şi asta a fost comunicarea făcută public.

”Între timp situaţia s-a schimbat, au apărut astfel de piese, am dispus verificări rapide, profesioniste după care vom face următorii paşi, Între timp am informat aliaţii NATO, ambasadorul nostru de la NATO a fost însărcinat să informeze pe secretarul general, în al doilea rând să informeze aliaţii, lucru care s-a întâmplat chiar în această dimineaţă când Ambasadorul nostru în cadrul Consiliului Nord- Atlantic i-a informat oficial pe toţi aliaţii despre posibilul incident şi de faptul că au fost găsite rămăşiţe care foarte probabil sunt de dronă”, a completat preşedintele.

Şeful statului a ţinut să precizeze că ”aici ne găsim în momentul de faţă”.

”În măsura în care cercetările aduc noi dovezi, putem să facem următorii paşi şi să comunicăm evident tot ceea ce se găseşte”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.