16.4 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024

iPhone 15: Tot ce știm până acum, inclusiv caracteristici, data lansării, preț și multe altele

Gama de iPhone a companiei Apple ne-a obișnuit cu un ciclu de trei ani pentru lansările majore de la iPhone 6 în 2014, cu revizuiri ulterioare reprezentate de iPhone X în 2017 și iPhone 12 în 2020. 

Modelele iPhone 14 Pro au făcut furori anul trecut odată cu lansarea Insulei dinamice și a unei camere principale de 48 de megapixeli.

Seria iPhone 15, pe de altă parte, se aliniază cu ciclu de trei ani și este de așteptat să fie printre cele mai bune iPhone-uri de până acum.

Se așteaptă ca iPhone 15 să vină în patru variante și să marcheze tranziția Apple la USB-C ca standard de încărcare a smartphone-urilor, determinată, cel puțin parțial, de măsurile de reglementare care impun standardul pe piețele europene. 

iPhone 15: Modele 

Patru modele sunt de așteptat să fie incluse în acest an în gama iPhone 15: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max, conform corespondentului șef de tehnologie al Bloomberg, Mark Gurman, care a raportează cu exactitate planurile de produse ale Apple de mai bine de un deceniu. 

Cele mai mari modificări sunt probabil rezervate pentru gama iPhone 15 Pro, dar există un consens în rândul analiștilor că o schimbare de transformare care va veni la toate cele patru modele este o întrerupere așteptată a conectorului Apple Lightning și introducerea unui standard de încărcare USB-C. 

Potrivit lui Ming-Chi Kuo, un renumit analist Apple, aceasta va include cel puțin viteze USB 3.2 pentru modelele Pro și se va potrivi cu viteza conexiunilor Lightning — USB 2.0 — pentru modelele iPhone 15 și iPhone 15 Plus.

iPhone 15: data lansării

Mark Gurman de la Bloomberg a raportat că seria iPhone 15 va fi lansată la un eveniment Apple, fie pe 12 sau pe 13 septembrie, cu o dată de lansare estimată „în jurul” a 22 septembrie, potrivit surselor lui Gurman.

iPhone 15: preț

Deși iPhone 15 standard și iPhone 15 Plus nu sunt de așteptate să înregistreze creșteri de preț de la an la an, modelele iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max vor avea, probabil, un preț mai mare față de predecesorii lor din seria iPhone 14, potrivit analistului Barclays Tim Long.

În schimbul unui design mai durabil, din titan, cu rame mai subțiri, prețul de pornire pentru iPhone 15 Pro este de așteptat să crească cu 100 de dolari la 1.099 dolari, în timp ce iPhone 15 Pro Max ar putea crește cu până la 200 de dolari, cu un preț de pornire proiectat la 1.119 dolari sau 1.299 dolari, potrivit lui Long.

iPhone 15: USB-C 

Într-o schimbare mult mai mare, se crede că întreaga linie iPhone 15 va renunța la conectorul Lightning de la Apple în favoarea unui port USB-C și a diferitelor viteze de conectivitate.

Modelele iPhone 15 Pro și Pro Max ar trebui să aibă viteze USB 3.2, în timp ce iPhone 15 și iPhone 15 Plus ar trebui să se aștepte la viteze USB 2.0 echivalente Lightning, dar în format USB-C, potrivit analistului Ming-Chi Kuo .

Această mișcare va aduce Apple în concordanță cu restul industriei pe acest front și le va aduce un răgaz de la furia autorităților de reglementare din Uniunea Europeană care au forțat schimbarea asupra gigantului tehnologic.

Apple are timp până la sfârșitul anului 2024 pentru a se conforma cu noua lege și este de așteptat să implementeze schimbarea la nivel global, mai degrabă decât să creeze o variantă specifică regiunii pentru fiecare telefon. Scopul autorităților de reglementare din UE este de a crea un standard universal pentru toate dispozitivele.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.