8.4 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Elemente ale unei posibile drone, identificate în zona Nufărul și Victoria din Tulcea. Al treilea incident din ultima perioadă

ISU Tulcea a primit apeluri la 112 cu privire la posibile cazuri de impact de dronă în zona mai multor localităţi, iar echipele Ministerului Apărării s-au deplasat în zona sesizată pentru a verifica situaţia.

UPDATE

Elemente ale unei posibile drone, identificate în zona Nufărul și Victoria din județul Tulcea. Al treilea incident din ultima perioadă.

Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri”, transmite MApN.

Conform procedurilor, un alt elicopter al  Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord,  pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.

Știrea inițială

”Miercuri, 13 septembrie, forţele ruse au continuat atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Reni şi Ismail, în proximitatea graniţei dintre Ucraina şi România. Ministerul Apărării Naţionale a monitorizat în timp real situaţia aeriană în zonele de responsabilitate”, a transmis, miercuri, Ministerul Apărării.

Instituţia a precizat că, urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu ora 00.45, cu privire la zonele specifice din judeţele Tulcea şi Galaţi, aflate în proximitate,  cu potenţialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situaţii.

Starea de prealerta a încetat la ora 5:00

Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 05:00.

”Ca urmare a evoluţiei situaţiei şi în baza informaţiilor primite de la ISU Tulcea, cu privire la sesizări telefonice prin serviciul 112 despre posibile cazuri de impact de dronă într-un sector cuprins între localităţile Nufăru, Malcoci şi Valea Nucarilor, judeţul Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forţe şi mijloace din alte instituţii ale Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, investighează aceste situaţii”, a mai transmis sursa citată.

 Ministerul anunţă că forţele MApN rămân în alertă şi vor continua cercetările în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestei situaţii. 

”Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar”, a mai transmis MApN.

Instituţia rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situaţia generată de aceste atacuri.

Rusia a lansat în cursul nopţii 44 de drone asupra Ucrainei, care a reuşit să doboare 32 dintre ele, au anunţat miercuri forţele aeriene ucrainene. Cele mai multe vehicule aeriene explozive au vizat regiunea Odesa, avariind infrastructura portuară în districtul oraşului portuar Izmail şi rănind şase persoane.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.