33.9 C
București
luni, iulie 22, 2024

ISW contrazice experții americani: Contraofensiva ucraineană „degradează în mod semnificativ” forțele ruse

Recucerirea Melitopol este printre obiectivele principale ale contraofensivei Ucrainei, dar vineri oficialii americani au spus că nu cred că forțele de la Kiev vor putea avea succes. 

Conform unor oficiali americani citați de Washington Post, Ucraina nu își va atinge nici obiectivul de a rupe liniile cheie de aprovizionare către Crimeea, scrie Sky News.   

Cu toate acestea, un important grup de analiză din SUA a pus sub semnul întrebării evaluarea oficialilor, spunând că este „neclar” de ce analiștii de informații americani au făcut această evaluare. 

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) a declarat că este „prematur” să se facă predicții cu privire la succesul contraofensivei Ucrainei, adăugând că este probabil să continue „în faze de tempo-uri diferite”. 

„Operațiunile de contraofensivă ucrainene degradează în mod semnificativ forțele ruse de apărare, iar degradarea generală a liniei defensive ruse creează oportunități are potențial semnificativă din punct de vedere operațional”, se spune în cea mai recentă actualizare. 

Un avans ucrainean la câțiva kilometric de Melitopol ar aduce conexiuni rutiere și feroviare critice în raza de acțiune a sistemelor de artilerie de la Kiev. 

Acest lucru ar compromite grav capacitatea Rusiei de a le folosi rutele pentru a trimite provizii forțelor sale. 

ISW a evaluat că Ucraina are „multe opțiuni pentru întreruperea liniilor de comunicație terestre critice ale Rusiei de-a lungul coastei de nord a Mării Azov, dintre care capturarea Melitopolului este doar una”.

„Nu este clar din rapoartele publicate de ce analiștii americani de informații au ajuns la concluzia că singurul mod în care Ucraina poate rupe lanțul de aprovizioane rusesc este ocuparea Melitopolului”, mai arată raportul. 

Orașul se află sub control rusesc din martie 2022.

Ultimele știri
Citește și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.